Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 15

Šį vakarą 15min portale – antrasis Vilniaus kariliono festivalio koncertas

Liepą ir rugpjūtį – penkis trečiadienius iš eilės – 15min eteryje skambės karilionai. Tai – ketvirtojo Vilniaus kariliono festivalio, vyksiančio Vilniaus Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje, garsai. Šį vakarą 19.00 val. įvyks antrasis koncertas, kurio 15min skaitytojai galės klausytis tiesiogiai naujienų portale.

Šį vakarą skambės Richardo de Waardt (Belgija) atliekama programa „Klasika karilionui“, kurioje net 13 kūrinių: grupės „The Beatles“ dainos „Yesterday“, „Blackbird“ ir „Michelle“, Davido Bowie „Life on Mars“ ir „Space Oddity“, Lenardo Coheno „Take this Waltz“ ir „Hallelujah“, Randy Newmano „You’ve got a friend in me”, grupės „Metallica” hitas „Nothing Else Matters”, Lou Reedo „Perfect Day”, Louis Armstrongo „What A wonderful world”, George Gershwino „Summertime” ir Nicola Piovani „La vita è bella”. Prieš kiekvieną kūrinį atlikėjas skambins varpu tiek kartų, kiek atitinka jo numerį programoje.

Šio vakaro koncertą stebėkite čia:

Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje bažnyčios bokšte įrengtas didžiausias Lietuvoje ir Centrinėje Europoje karilionas į tarptautinę muzikos šventę vilniečius ir miesto svečius kviečia jau ketvirtą kartą.

Festivalio iniciatoriai broliai dominikonai laukia klausytojų Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios šventoriuje, patogiai galima klausytis ir įsitaisius Lukiškių aikštėje, o netoli gyvenantiems – savo balkone ar kieme. Visi koncertai nemokami. Negalintiems atvykti į sostinę, visus Vilniaus kariliono festivalio koncertus transliuos naujienų portalas 15min.

Organizatorių nuotr./Richardas de Waardtas
Organizatorių nuotr./Richardas de Waardtas

Penkių koncertų metu skambės daug šiuolaikinių, karilionui aranžuotų populiariosios muzikos kūrinių: ne tik Domenico Scarlatti ar šiuolaikinės muzikos klasiko Philippo Glasso, bet ir grupių Queen, The Beatles, Metallica ar legendinių muzikantų Louiso Armstrongo, Davido Bowie‘o ir kitų. Bus atliekami ir specialiai karilionui parašyti unikalūs kūriniai – jais besidomintys turėtų nepraleisti norvegės Lauros Marie Rueslåten koncerto liepos 22 dieną.

Ketvirto Vilniaus kariliono festivalio programa:

  • liepos 15 d. 19:00 Richard de Waardt (Belgija) atliks programą „Klasika karilionui“: Metallica, David Bowie‘o, The Beatles, Louis Armstrongo kūrinių aranžuotes;
  • liepos 22 d. 19:00 Laura Marie Rueslåten (Norvegija) atliks programą „Kariliono širdyje“ – tai originalūs, specialiai karilionui parašyti Eugen Uten, Jef Rottiers, Géo Clement, Johan Adriaenssen kūriniai;
  • liepos 29 d. 19:00 Yuko Tajima (Japonija) atliks programą „Japonijos muzika“ – nuo klasikos, japoniškos tradicinės iki popmuzikos ir net anime filmų muzikos;
  • rugpjūčio 5 d. 19:00 Anna Kasprzycka (Lenkija) pakvies kartu švęsti savo gimtadienį – jos programa ir vadinasi „Sveiki atvykę į mano gimtadienį“. Muzikantė šia proga gros mėgstamiausius kūrinius: Philipo Glasso, Domenico Scarlatti, grupės Queen ir kitų.

Pirmąjį Vilniaus kariliono festivalio koncertą, kuris vyko liepos 8 dieną, galite pamatyti ir išgirsti čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius