Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 20

Skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas: „Naujuoju albumu noriu supažindinti su mūsų unikaliu muzikos turtu“

Vienintelis profesionalus lietuviško instrumento – skrabalų – maestro Regimantas Šilinskas savo klausytojams pristato unikalų albumą „Bėkit, mediniai žirgeliai“. Albumas išleistas dvigubu CD ir DVD formatu. Kompaktiniame diske klausytojai ras specialiai R. Šilinsko surinktą klasikinių ir liaudies kūrinių programą, o DVD atlikėjas patalpino vaizdo įrašą iš festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“, kuriame atliko visiems gerai žinomus klasikos kūrinius.
Regimantas Šilinskas
Regimantas Šilinskas / V.Bložės nuotr.

„Naujuoju albumu norėjau klausytoją supažindinti su mūsų liaudies muzikos turtu – skrabalais. Tai – unikalus, jokiose kitose kultūrose neaptinkamas instrumentas. Gaila, bet juo groti profesionaliai niekas nemoko, nors ir džiugu, kad į mane kreipiasi vis daugiau jaunimo, norinčio pradėti groti šiuo dažnai nuvertinamu instrumentu. O ir patį instrumentą sudėtinga rasti. Aš pats savo skrabalus ištobulinau, groju ne kaip įprasta 27-iomis, o 36-iomis kaladėlėmis“, – pasakojo R. Šilinskas.

Albume – 17 kūrinių, be liaudies dainų, rasite ir populiariosios klasikos. Taip pat atlikėjas pirmą kartą pademonstravo ir savo vokalinius sugebėjimus – viename kūrinyje jis pritaria instrumentinei partijai.

„Šis albumas – muzikos mėgėjams, žmonėms, kurie jaučia malonumą tiesiog klausydami muziką ir nenori jos ilgai analizuoti. Stengiausi, kad muzika būtų nuotaikinga!“ – pasakojo Regimantas.

Be muzikinių kūrinių, albume rasite ir paties atlikėjo iš įvairių šaltinių surinktą skrabalų istoriją net trimis kalbomis: lietuvių, anglų ir vokiečių. Regimantas nuolat koncertuoja užsienyje, dažniausiai – Vokietijoje.

„Užsieniečiai apžiūrinėja skrabalus ir kraipo galvas – tokio instrumento jie dar niekad nematė! Keista, kad lietuviai jį pamėgo tik tada, kad pradėjau skrabalais groti populiarių kūrinių aranžuotes“, – apie skrabalų populiarumą pasakojo atlikėjas.

VIDEO: Albumo "Bėkit, mediniai žirgeliai" anonsas

„Bėkit, mediniai žirgeliai“ – tai albumas, kuriuo priartėjame prie savo kultūrinių šaknų ir į jas žvelgiame pro šiandienos prizmę.

„Albumo pavadinimo reikšmė – ypatinga. Juo norėjome palinkėti: tegul skamba skrabalų muzika! Juk dažnai kopijuojame kitus kraštus, nepastebėdami, kokius amžių patikrintus instrumentus turime čia pat, mūsų gimtojoje Lietuvoje“, – užbaigė R. Šilinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius