Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 24

Sostinės gamykloje iš Kauno į Vilnių atvyks ilgametes tradicijas turintis reivas

Jau spalio 28 dieną į buvusį „Lelijos“ siuvimo fabriką Panerių gatvėje sugužės tūkstantinė naktinių šokių gerbėjų minia. To priežastis – vienai išskirtinei nakčiai į Vilnių atvykstantis ilgametes tradicijas turintis reivas „Prisukamas Abrikosas“. Kaune jau bene du dešimtmečius 3-4 kartus per metus vykstantis masinis vakarėlis visą laiką bazavosi Lietuvos širdyje, tačiau kasmet vis didesni ne vietinių lankytojų srautai bei gerbėjų prašymai iš Vilniaus privertė priimti netradicinį sprendimą ir surengti šį vienos nakties festivalį ir Vilniuje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Prisukamas Abrikosas“
„Prisukamas Abrikosas“ / Vytenio Sidabro nuotr.

Didžiulio ažiotažo kas kartą Kaune sulaukiantis „Prisukamas Abrikosas“ yra įsirėžęs į atmintį ne tik studentiško amžiaus elektroninės muzikos gerbėjams. Pirmuosius „Abrikosus“ prisimena ir gerokai vyresnė karta, šiuo metu jau įkopusi į savo penktąją dešimtį. Žilvino Širkos-Roads ir Manto Pakelčio-Pako organizuojama vakarėlių serija savo gyvavimą pradėjo kaip nedideli šventiniai susibūrimai įvairiose Kauno naktinėse kavinėse. Ilgainiui, šių vakarėlių lankytojų skaičius taip išaugo, jog „Prisukamas Abrikosas“ kėlėsi į vis didesnes ir didesnes erdves, kol galop atsidūrė milžiniškose Kauno plieno gamyklos „Pergalė“ patalpose.

Sulig augančiomis erdvėmis plėtėsi ir muzikinis repertuaras. Ilgą laiką įvykiams besisukus aplink vieną sceną, pastaruosius keletą metų „Prisukamu Abrikosu“ galima mėgautis bent jau iš dviejų, o kartais ir trijų perspektyvų – skirtingo skambesio scenų, įrengtų atskirose patalpose. Būtent toks, išplėstinis, trijų scenų užtaisas ir bus įkurdintas Vilniuje.

Scenoje pavadintoje „Laiko kilpa“ viskas suksis aplink Rey Colino – belgų didžėją, kuris su savo kuruojama įrašų kompanija „Kalahari Oyster Club“ prikėlinėja seniai pamirštą trance muziką į naują šviesą. „Laboratorijos“ scenoje įvykiams taktą diktuos visų gerai pažįstamas Manfredas bei itin mylimas Lietuvoje olandų didžėjus BSS (Beesmunt Soundsystem). Trečioji scena bus pat didžiausia ir turinti sunkiausią muzikinį užtaisą. „Juodosios materijos“ scenos įvykių epicentre atsidurs be galo populiari prancūzų techno didžėja Anetha bei kultinių Ukrainos vakarėlių Cxema nuolatinis dalyvis ir vienas populiariausių šios šalies jaunųjų techno artistų – Recid.

Greta ryškiausių svečių bus galima išgirsti ir nemenko rinktinio didžėjų iš visos Lietuvos sąrašo. „Prisukamame Abrikose“ Vilniuje taip pat pasirodys Mantas T, Maria Paskevic, Alex Krell, Meri Hov, Pakas, Times New Roman, Patricia Kokett, Aistė Regina bei Roads.

Industrinės architektūros ir urbanistikos gerbėjams šis renginys taip pat turėtų sužadinti apetitą. „Prisukamo Abrikoso“ reivas bus viena iš paskutinių galimybių užeiti, pabūti ir patyrinėti buvusią „Lelijos“ siuvimo gamyklą. Netrukus po vakarėlio, šios patalpos bus galutinai užvertos ir ruošiamos rekonstrukcijai.

„Prisukamas Abrikosas“ Vilniuje įvyks jau spalio 28 dieną, nuo 22 valandos. Bilietus į šį renginį galima įsigyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius