-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 04

Spalį Vilniuje – dvi žinomiausios Baltarusijos muzikos grupės

Spalio mėnesį net dvi pirmo ryškumo Baltarusijos muzikos grupės koncertuos Lietuvoje. Muzikos gerbėjai turi puikią progą pažinti visai šalia mūsų ir tuo pačiu tarsi už geležinės uždangos esančią kultūra. Vilniuje lankysis du įspūdingi kolektyvai, priskiriami prie baltarusiškos muzikos elito – pakvaišusio kabareto grupė „Serebryanaya svadba“ ir garsiausia bei skandalingiausia Baltarusijos grupė „Lyapis Trubetskoy“.
„Serebryanaya svadba“
„Serebryanaya svadba“

„Serebryanaya svadba“ savo koncertą Vilniuje surengs jau kitą trečiadienį, spalio 10 dieną, muzikos klube „Tamsta“. Šiemet išleidusi albumą „Laterna Magica“ grupė įtvirtino savo kultinį statusą Baltarusijos ir kaimyninių šalių regione. Naujasis „Serebryanaya svadba“ albumas vadinamas pagrindiniu pretendentu pelnyti geriausio šių metų baltarusiško albumo laurus.

Tuo tarpu vasaros pabaigoje savo naują albumą „Rabkor“ išleidęs gimtojoje šalyje uždraustas kolektyvas „Lyapis Trubetskoy“ išlieka ne tik pačia sėkmingiausia baltarusių grupe, bet ir viena populiariausių visoje Rusijoje ir gerai žinoma Lietuvoje. Sostinės „Pramogų arenoje“ grupė su nauja savo programa pasirodys spalio 27 dieną. Šis „Lyapis Trubetskoy“ pasirodymas sulaukė didelio susidomėjimo – Baltarusijoje visi bilietai į koncertą per nepilną savaitę buvo išpirkti dar rugsėjo pradžioje, Lietuvoje liko tik paskutinieji keli šimtai bilietų.

„Tai bus didžiausias kada nors surengtas baltarusiškos grupės koncertas Lietuvoje“, – teigia koncertų ciklą „Feel Free“ rengiančios agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius. Dėl didelio susidomėjimo organizatoriai ne tik pristabdė „Lyapis Trubetskoy“ koncerto Vilniuje reklamos kampaniją, bet ir prisijungė prie šios grupės koncerto Kijeve organizatorių – negavusiems į Vilniaus renginį bilietų baltarusiams pasiūlė galimybę įsigyti bilietus į savaitę anksčiau, spalio 20-ą, Kijeve įvyksiantį pasirodymą.

„Artėjantys „Serebryanaya svadba“ ir „Lyapis Trubetskoy“ koncertai yra neįkainojami tiems, kurie nevengia praplėsti savo akiratį, susipažinti su kaimynų kultūra, išgirsti kokybiškos, bet kitokios muzikos, kokios Lietuvoje tiesiog nėra. Mes daug dirbome, kad šie renginiai įvyktų, ir didžiuojamės šiuos atlikėjus pakvietę į Lietuvą“, – sakė Vaidas Stackevičius.

Kultūrinis projektas „Feel Free“ nuo pavasario sėkmingai tirpdo sienas tarp Lietuvos ir kaimyninių šalių. Šiemet M.P.3 muzikos klausytojams jau padovanojo kultinių baltarusių grupių „Krambambulya“ ir „Drum Ecstasy“ bei greitai išpopuliarėjusio latvių dueto „Instrumenti“ koncertus, išleido „Instrumenti“ albumą „Tru“ Lietuvoje. Baltarusių režisierius Matvejus Saburovas nufilmavo naujausią lietuvių grupės „Biplan“ vaizdo klipą „Plius/Minus“, o pati grupė savo kūrybą po ilgesnės pertraukos pristato Ukrainos ir Rusijos klausytojams.

„Lyapis Trubetskoy“ renginys „Facebook’e“
„Lyapis Trubetskoy“ renginys „Facebook’e“
Bilietai.Lt

 Серебряная Свадьба – Я жизнь люблю (live) @ Шабли HD:

VIDEO: Серебряная Свадьба - Я жизнь люблю (live) @ Шабли HD

Ляпис Трубецкой – Я верю: http://youtu.be/eKmNK92rn4g

VIDEO: Ляпис Трубецкой - Я верю / Lyapis Trubetskoy - I Believe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius