-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 27

Šventinių operos renginių viešnia – Violeta Urmanavičiūtė-Urmana

Lietuvos operai artėjančios šventės sutampa su didžiule švente – Lietuvos operos 90–mečio jubiliejumi. Šia proga šventiniuose koncertuose pasirodys pasaulinio garso lietuvaitė Violeta Urmanavičiūtė-Urmana.
Violeta Urmanavičiūtė-Urmana
Violeta Urmanavičiūtė-Urmana / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jai išėjus norisi atsistoti – tokiu būdu sutinkami kilmingieji atstovai“, – apie V. Urmanavičiūtę-Urmaną spaudos konferencijoje atsiliepė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas.

Gruodžio 28 d. G.Verdi operoje „Likimo galia“ V. Urmanavičiūtė-Urmana atliks Leonoros vaidmenį.

„Ši partija man ypač miela savo dramatizmu ir išgyvenimų gelme,“ – žurnale „Bravissimo“ atskleidžia solistė. Spektaklyje taip pat girdėsime ir kitą garsenybę, tenorą iš Gruzijos, Badri Maisuradzę. Operoje „Likimo galia“ diriguos Gintaras Rinkevičius.

Įteiks „Operos švyturius“

Pirmojoje operos „Likimo galia“ pertraukoje įvyks iškilmingi 2010 metų „Operos Švyturių“ apdovanojimai, kurie šiais metais atiteks solistams Joanai Gedmintaitei, Kostui Smoriginui, Baleto solistams Olgai Konošenko, Eligijui Butkui ir specialia nominacija įvertintam dainininkui Rafailui Karpiui.

Pirmojoje operos „Likimo galia“ pertraukoje įvyks iškilmingi 2010 metų „Operos Švyturių“ apdovanojimai, kurie šiais metais atiteks solistams Joanai Gedmintaitei, Kostui Smoriginui, Baleto solistams Olgai Konošenko, Eligijui Butkui ir specialia nominacija įvertintam dainininkui Rafailui Karpiui.

Gruodžio 30 d. LNOBT kviečia į G.Verdi „Traviatą“, skiriamą ne tik Lietuvos operos 90-mečiui, tačiau ir vienos didžiausių ir brangiausių Lietuvos operai asmenybių, profesoriaus Virgilijaus Noreikos, jubiliejui. Spektaklyje dainuos Irena Zelenkauskaitė, Edmundas Seilius, Vytautas Juozapaitis, diriguos Robertas Šervenikas.

Paskutinį metų vakarą pristatoma didžiausia dovana Lietuvos operos gerbėjams – šventinis Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos koncertas. Jame dalyvaus LNOBT choras ir orkestras, diriguos Robertas Šervenikas ir Modestas Pitrėnas. Solistė koncerte žada atlikti ambicingą programą.

Lietuvos publikai – įdomiausi kūriniai

„Ką galiu pridurti, – sako V.Urmanavičiūtė-Urmana, – Lietuvos publikai, kuri mane labai įkvepia – tik patys įdomiausi kūriniai!“

Iš Lietuvos kilusi operos solistė V.Urmanavičiūtė-Urmana šiuo metu visame pasaulyje žinoma kaip iškili dramatinių soprano partijų atlikėja, kurios karjerą puošia Aida, Elizabetė, Džokonda, Leonora, Toska, Norma, Zyglinda ar Izolda.

V.Urmanavičiūtės-Urmanos ateities planuose – Verdi „Requiem“ Vienoje, „Likimo galia“ Paryžiuje, Vienoje ir Barselonoje, „Aida“ Niujorke, „Kaimo garbė“ Paryžiuje, „Gurės dainos“ Vienoje, koncertinis „Zygfrido“ atlikimas (pirmą kartą atliekamas Brunhildos vaidmuo), taip pat „Tristanas ir Izolda“ ir „Parsifalis“ Berlyne.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Violeta Urmanavičiūtė-Urmana
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Violeta Urmanavičiūtė-Urmana

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius