Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 15

„Švyturio muzikos festivalis“: Nemuno pakrantėje – Zucchero, „Antis“ ir „Pink Floyd“ muzika

Jau gegužės mėnesį startuosiantis „Švyturio muzikos festivalis“ – naujas ir neabejotinai įdomus projektas visiems geros muzikos mėgėjams. Vasaros metu pačioje Kauno širdyje, Nemuno krantinėje esančiame „Daugirdo amfiteatre“, vyks daugiau kaip 10 užsienio ir Lietuvos atlikėjų koncertų, į kuriuos kviečiami visi kauniečiai ir miesto svečiai.
Zucchero
Zucchero

Galutinė festivalio programa kol kas dar derinama ir bus pildoma naujais renginiais, tačiau jau dabar yra ir oficialiai patvirtintų koncertų:

Gegužės 18 d. – „Off The Wall. The Music of Pink Floyd“ (Didžioji Britanija)

Gegužės 25 d. – specialus koncertas, skirtas Kauno dienai – Mike Oldfield balsas Maggie Reilly (Škotija) ir Kauno miesto simfonininis orkestras

Gegužės 31 d. – „Rondo“ ir choras „Božolė“ 

Birželio 15 d. – „ACCA DACCA“ (Australija)

Birželio 19 d. – Zucchero (Italija)

Birželio 28 d. – Leon Somov & Jazzu 

Liepos 12 d. – Kostas Smoriginas – naujos kompaktinės plokštelės „Albumas“ pristatymas 

Rugpjūčio 30 d. – „G&G Sindikatas”

Rugpjūčio 31 d. – „Antis“ 

„Off The Wall. The Music of Pink Floyd“ – geriausia „Pink Floyd“ tribute grupė Europoje

Gegužės 18 d.

Grupė susikūrė 2000 metais Didžiojoje Britanijoje ir laikoma geriausia Europoje „Pink Floyd Tribute Show” grupe. Per trylika gyvavimo metų kolektyvas koncertavo tūkstančiams legendinės „Pink Floyd” gerbėjų beveik visose Senojo Žemyno šalyse bei Japonijoje. Identiškas originalui skambesys, įspūdingos vaizdo projekcijos ir šviesos efektai leidžia publikai pajausti ir išgirsti iširusios legendos kūrybą gyvai.

Kolektyvą sudaro 7 profesionalūs muzikantai – Pete Morton (gitara, vokalas), Kevin Fitzpatrick (klavišiniai, vokalas), Ian Hawkins (bosinė gitara, vokalas), Sarge (mušamieji), Sulene Fleming (pritariantysis vokalas), Steve Beighton (saksofonas), Snake Davis (saksofonas). Visi grupės nariai praeityje grojo kituose kolektyvuose ir turi išties didelę muzikinį patirtį.

Koncerto metu skambės tokie legendinių „Pink Floyd“ kūriniai kaip „Another Brick in the Wall“, „Time“ , „Wish You Were Here“, „Learning to Fly“, „Money“; „Comfortably Numb“ ir daugelis kitų. 

VIDEO: Off The Wall The spirit of PINK FLOYD

Specialus koncertas, skirtas Kauno dienai: Mike Oldfield balsas Maggie Reilly ir Kauno miesto simfonininis orkestras

Gegužės 25 d.

Škotų dainininkė gimė 1956 m. Glazge ir vos sulaukusi 14-kos išleido savo debiutinį albumą. Netrukus Maggie pradėjo dainuoti grupėje „Cado Belle“, tačiau tikrasis karjeros proveržis įvyko jai susipažinus su Mike‘u Oldfieldu. 1980-1984 m. talentinga dainininkė tapo pagrindiniu M.Oldfieldo kompozicijų balsu – būtent Maggie itin švelnaus tembro vokalas skamba melodingoje „Moonlight Shadow“, kuri užkariavo daugelio pasaulio šalių radijo stočių eterį ir iki šiol laikoma viena geriausių ’80-tųjų pop-dainų. Hitais tapo ir kitos kūrybinio dueto Oldfield – Reilly dainos, tokios kaip „To France“, „Family Man“ bei „Foreign Affair“. 

Nuo 1992 m. dainininkė užsiima soline karjera, aktyviai gastroliuoja ir yra išleidusi 10 solinių albumų. 

VIDEO: Mike Oldfield - Moonlight Shadow ft. Maggie Reilly

„Rondo“ ir choras „Božolė“

Gegužės 31 d.

Vos už poros metų švęsianti savo įkūrimo 40-metį, „Rondo“ lieka viena populiariausių grupių Lietuvoje. 2012 m. rudenį Kauno „Žalgirio“ arenoje grupės sielos – Aleksandro Ivanausko jubiliejus ir „Rondo“ koncertas sulaukė neįtikėtinos sėkmės – renginį stebėjo daugiau kaip 9 tūkstančiai kauniečių ir miesto svečių. 

Grupės arsenale – 4 LP plokštelės, 16 CD projektų, daugybė apdovanojimų. Kolektyvas gastroliavo Lenkijoje, Gruzijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Italijoje, JAV, Rusijoje, Slovakijoje, Norvegijoje, Airijoje ir Anglijoje. Kolektyvo sudėtis: Aleksandras Ivanauskas (Fara), Remigijus Venslova, Sergej Persijanov, Robertas Mankus.

Koncerte skambės geriausios „RONDO” dainos, kurias šiandien kartu su grupe dainuoja daugiatūkstantinės žiūrovų minios įvairiose Lietuvos miestuose. Kolektyvui talkins televizinės laidos „Chorų karai“ 2012 m. nugalėtojai – Kauno rajono „Božolė“ choras.

VIDEO: RONDO ir choras Božolė - Tu palauk sustok

„ACCA DACCA“ – originalus „AC/DC“  tribute kolektyvas iš Australijos

Birželio 15 d.

Apie šią tribute grupę vienas „AC/DC“ lyderių Angusas Youngas yra pasakęs: „Jei Jūs negalite pamatyti mūsų, pamatykite „ACCA DACCA“!!!”. Ši grupė tobulai įvaldžiusi jau keturiasdešimtmetį gyvuojančios „AC/DC” repertuarą, tad juos galima laikyti tikrais scenos monstrų antrininkais. Dainininko Larry Attardo balsas taip stulbinamai panašus į pirmojo „AC/DC“ vokalisto Bono Scotto balso tembrą, kad klausantis ankstyvosios grupės kūrybos dainų Larry atlikime dažnam nugara nubėga šiurpuliukai.

„ACCA DACCA“ susikūrė 2000 m. Brisbane, Australija. Grupės sudėtyje – Larry Attard (vokalas), James Mcintyre (gitara), Mat Rath (gitara, vokalas), Dave Taylor (boso gitara, vokalas), Jessy Attard (mušamieji).

Koncerto metu skambės visi geriausi sunkiojo roko patriarchų „AC/DC” hitai – „T.N.T“, „Back In Black“, „Thunderstuck“, „Highway to Hell“, „Hells Bells“ ir kiti.

VIDEO: Acca Dacca - Dirty Deeds live on The Footy Show 2010

ZUCCHERO – LA SESION CUBANA, WORLD TOUR 2013

Birželio 19 d.

Festivalio „vinis“ – charizmatiškojo Zucchero koncertas! Superhitų „Baila Morena“ ir „Senza Una Donna“ atlikėjas šį kartą surengs įspūdingą savo naujausio albumo „La Session Cubana“ pristatymą. Dviejų valandų koncerte žavus italas scenoje pasirodys su visa savo grupe, kurią sudaro net 16 muzikantų ir atliks ne tik  ugningas kubietiškas kompozicijas iš naujo albumo, tokias kaip „Guantanamera“, „Cuba Libre“, „Nena“ ir kitas, bet ir visas populiariausias savo dainas.

Šis nuostabaus prikimusio balso italų dainininkas ir muzikantas pasaulyje ne mažiau mylimas ir gerbiamas nei garsieji jo tėvynainiai Andrea Bocelli ir net legendinis Luciano Pavarotti. Zucchero (iš italų kalbos – cukrus) per savo sceninę karjerą pardavė daugiau kaip 40 milijonų įrašų ir pelnė ne vieną garbingą muzikinį apdovanojimą, tarp kurių – prestižinė „Grammy”, 2 „World Music Award” bei 6 „IFPI Europe Platinum Awards”  statulėlės. Muzikantas bendradarbiavo ir scena dalijosi su tokiomis pasaulinėmis žvaigždėmis kaip Sting, Bono, Andrea Bocelli, Luciano Pavarotti, Paul Young, Sheryl Crow, Eric Clapton, Ronan Keating, B.B.King, Miles Davis, grupe „Queen” ir kitais.

Zucchero solinę karjerą pradėjo dar 1970-aisiais, tačiau ilgą laiką buvo žinomas tik gimtojoje Italijoje. Dešimtojo dešimtmečio viduryje muzikantas pravėrė duris į tarptautinę muzikos sceną, o didžiausias jo proveržis į muzikos olimpą įvyko 2001-aisiais, kai pasirodė albumas „Shake”. Kraują kaitinantį hitą „Baila Morena” dainavo ir jam skambant šoko kone pusė planetos, tad nenuostabu, kad vos per 10 mėnesių buvo parduota net 2 milijonai šio albumo kopijų.

VIDEO: Zucchero 11. - Il Volo

Leon Somov & Jazzu 

Birželio 28 d.

Tarp Lietuvos, Londono ir Briuselio gyvenantis duetas jau seniai į savo koncertus nesutalpina visų norinčiųjų. Dainų tekstai keri paprastumu ir gilumu, kuriama muzika – nebijojimu ieškoti ir subtilia elegancija, o Jazzu (Justės Arlauskaitės) balsui jau seniai ne tik gerbėjai, bet ir kritikai nešykšti pagyrų. Gerbėjų „žmoniškos“ elektroninės muzikos atlikėjais neretai vadinamam duetui netrūksta nei čia, nei prisijaukintuose užsienio didmiesčiuose. Vos 2009 m. išleidęs pirmąjį solinį albumą, tais pačiais metais duetas jau skynė laurus MTV muzikos apdovanojimuose kaip geriausi Baltijos šalių atlikėjai. Pernai pasirodė antrasis L.Somov ir Jazzu albumas, o vis daugiau planų užsienyje ir vis įtemptesnis darbų grafikas gerokai praretino koncertus Lietuvoje. Patys atlikėjai pripažįsta, kad juos kur kas dažniau galima išgirsti grojančius svetur, nei tėvynėje. 

VIDEO: Leon Somov and Jazzu -Tik Pasilik

Kostas Smoriginas – naujos kompaktinės plokštelės „Albumas“ pristatymas

Liepos 12 d.

Kostas Smoriginas – vienas garsiausių Lietuvos bardų, teatro, kino aktorių bei režisierių, vienas iš dainuojamosios poezijos žanro pradininkų. Tai menininkas, pelnęs pripažinimą visose savo kūrybinės veiklos srityse, savo gerbėjus žavintis įspūdingais vaidmenimis teatre, sėkminga režisūra ir neatsiejama Lietuvos kultūros dalimi tapusiomis dainomis. Dar studijų laikais atlikėjas pradėjo kurti dainas pagal garsių Lietuvos poetų žodžius, o vėliau su kolegomis aktoriais Sauliumi Bareikiu ir Olegu Ditkovskiu subūrė „Aktorių trio“. Nuolat užsiėmusio menininko koncertas – visada laukiama dovana jo gerbėjams. Juk tai pasiilgtos ir mylimos dainos, K. Smorigino ekspresyvumas ir tas ypatingas, gilus prikimęs balsas.

„Daugirdo amfiteatre“ bus pristatyta jubiliejaus proga išlesta naujoji Kosto Smorigino kompaktinė plokštelė pavadinimu „Albumas”. Koncerto metu skambės naujos dainos iš „Albumo” ir seni, laiko patikrinti kūriniai, kurie kiekvieną kartą suskamba vis kitaip. 

VIDEO: Aktorių Trio - Paukščiai

„G&G Sindikatas”

Rugpjūčio 30 d.

„G&G Sindikatas” yra vieni svarbiausių Lietuvos hiphopo scenos dalyvių. Pačioje pradžioje grupę sudarė tik du MC (Svaras ir Giga), kurių tekstams muziką kūrė žymus lietuviškas elektroninės muzikos projektas „Exem”. Duetas kartais pasirodydavo gyvai ir radijo eteryje. Bendras „G&G” takelis su legendine pankroko grupe „Turboreanimacija” net pasiekė pirmą vietą vienos tuo metu populiarios radijo stoties populiariausių dainų sąraše. Šiemet minintys savo 17-ąjį gimtadienį ir arsenale turintys jau šešis studijinius albumus, šiandien „Sindikato“ smogikai užsuka bytą bene visoje Lietuvoje: nuo mažų miestelių iki didmiesčių arenų ir festivalių. 

VIDEO: G&G Sindikatas - Degantis sniegas

„ANTIS“ – baigiamasis festivalio koncertas ir grupės naujos programos „Baisiai džiugu“ pristatymas.

Rugpjūčio 31 d.

Po festivalio „Lituanica '86“ ir muzikinio filmo „Kažkas atsitiko“ „Antis“  išpopuliarėjo Lietuvoje, vėliau ir TSRS. Pasiskelbę perestroikos grupe, aktyviai talkino Sąjūdžiui, dalyvavo „Roko maršuose” per Lietuvą, daug koncertavo Vakarų Europoje (Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Austrijoje) ir JAV, kur dalyvavo Niujorko „New Music Seminar“. 1989 metais grupė dalyvavo „Festival Interceltique de Lorient“ Prancūzijoje, kuriame pasirodė vietoj į festivalį neatvykusios tuo metu dar tik neseniai susibūrusios airių grupės „The Cranberries“.

„Anties“ hitai „Kažkas atsitiko“, „Alyvos“, „Zombiai“, „Pokštas“, „Ko tu stovi?“ ir daugybė kitų yra įrašyti į lietuviškos muzikos metraštį. Aktualiais tekstais pasižyminti grupė savo dainose pašiepė sovietinį režimą, biurokratiją, miesčioniškumą. Šias idėjas pabrėžė teatralizuoti koncertai ir Algirdo Kaušpėdo monstriškas įvaizdis. Savo muzikoje „Antis“ sujungė naujosios bangos energiją ir kritiškumą su artroko ir džiazroko muzikinėmis idėjomis.

Grupė yra dalyvavusi keturiuose „Roko maršuose“, išleido 4 studijinius albumus bei 7 dainų rinkinius, yra mėgstama ir laukiama kiekviename Lietuvos mieste.

VIDEO: Antis | Zombiai

Bilietus į visus „Švyturio vasaros festivalio“ renginius platina www.bilietupasaulis.lt. Koncertų ciklą organizuoja „Medusa Concert“ (www.medusaconcert.lt)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius