Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 23

Tarptautinį M.K.Čiurlionio konkursą laimėjo Robertas Lozinskis ir Mona Roždestvenskytė

Tarptautinio M.K.Čiurlionio konkurso nugalėtojais šiemet tapo lietuvių pianistas Robertas Lozinskis ir vargonininkė Mona Roždestvenskytė. Jiems teko laureatų vardai ir 10 tūkst. eurų premijos, pranešė konkurso rengėjai.
Robertas Lozinskis
Robertas Lozinskis / Asmeninio archyvo nuotr.

Pianistų kategorijoje antros vietos laureate tapo rusė Darija Parchomenko, o dvi trečiosios premijos atiteko prancūzui Guillaume'ui Durandui ir Šveicarijai atstovaujančiam Jeanui Selimui Abdelmoulai.

Lietuvos atstovai Joris Sodeika ir Motiejus Bazaras apdovanoti diplomais.

Pirmosios premijos laureatas R.Lozinskis taip pat pelnė Publikos simpatijų prizą ir Specialųjį prizą už M.K.Čiurlionio kūrinio atlikimą. G.Durandas apdovanotas Specialiuoju prizu už šiuolaikinio kūrinio atlikimą.

Vargonininkų kategorijoje antroji vieta atiteko lenkų vargonininkui Mateuszui Rzewuskiui, trečioji – Soyon Park iš Pietų Korėjos. Konkurso diplomantais taip pat paskelbti graikė Ioanna Solomonidou, vokietis Markus Kaufmannas ir lietuvis vargonininkas Rimvydas Mitkus. Pastarasis pelnė ir Publikos simpatijų prizą.

Šiemet minimos 140–ąsias žymiausio Lietuvos kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimimo metinės.

Tarptautinis M.K.Čiurlionio konkursas yra vienas svarbiausių muzikos įvykių Lietuvoje, puoselėjantis M.K.Čiurlionio muzikinį palikimą. Šiame konkurse atsiskleidžiami profesionaliosios muzikos talentai, populiarinama šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius