Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 18

„Tricky“ su grupe Vilniuje pavasarį pristatys du naujausius albumus

Kitų metų kovo 5 dieną, šeštadienį, Menų Fabrike „Loftas“ su grupe koncertuos trip-hop muzikos brangakmenis „Tricky“. Muzikinę karjerą pradėjęs kultinėje grupėje „Massive Attack“, britų atlikėjas Vilniuje pristatys net du naujausius savo kūrinius – albumą „Fall to Pieces“ ir projektą pavadinimu „Lonely Guest“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Tricky“
„Tricky“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Įspūdinga solo karjera

Buvęs novatoriško Bristolio kolektyvo „Massive Attack“ narys, „Tricky“ devinto dešimtmečio viduryje ryžosi pradėti solinę karjerą, išleisdamas kritikų pripažintą debiutinį darbą „Maxinquaye“. Jį dedikavo savo motinai, kurios neteko dar ankstyvoje vaikystėje. Per visus metus menininkas plėtė savo skambesį, pasitelkdamas amerikietiško hiphopo, postpanko, neaplenkdamas ir šokių muzikos įtakos.

VIDEO: Tricky - 'Hell Is Round the Corner' (Official Video)

Per beveik trisdešimt metų trunkančią solinę karjerą menininkas darbavosi su tokiais atlikėjais kaip „Red Hot Chili Pepers“, Damon Albarn, Björk, P. J. Harvey, Yoko Ono, Grace Jones ir daugeliu kitų. Be to, aktoriaus vaidmenyje, jo veidą galima išvysti tokiuose kino filmuose kaip „Penktasis elementas“ ar „Dvasia šarvuose“, bei 2014 metais, apie jį sukurtame, trumpo metro dokumentiniame filme, pavadinimu „„Tricky“: I Am Adrian Thaws“.

Spalvingas naujas projektas

„Lonely Guest“ – naujausias „Tricky“ projektas ir to paties pavadinimo albumas, kuris pasirodys jau spalio 22 dieną. Albumo įrašuose dalyvavo tokios muzikinės ikonos kaip neperseniausiai Anapilin iškeliavęs Lee „Scratch“ Perry, taip pat „Idles“ lyderis Joe Talboto, „Maxïmo Park“ vokalistas Paul Smith bei Marta, Oh Land, Breanna Barbara ir kiti.

VIDEO: Lonely Guest - Pre War Tension ft. Joe Talbot, Marta, Tricky

Naujausią „Tricky“ įrašą kritikai įvardina kaip menininko savitą dvasinį atokvėpį, kuris, tuo pačiu, išlaiko aukščiausius kokybės standartus. „Lonely guest“ diske muzikos gerbėjai galės užčiuopti paraleles su revoliucingu „Tricky“ įrašu „Maxinquaye“, kuriame pankrokas, hip-hopas, regis ir soul muzikos garsai inovatyviai derėjo kartu.

Koncertas Vilniuje su grupe

Koncerte Vilniuje, Menų Fabrike „Loftas“, „Tricky“ pasirodys net su 4 asmenų lydinčia grupe. Prie mikrofono atlikėjui talkins, jo daugkartinė scenos partnerė ir „Fall to Pieces“ bei „Lonely Guest“ įrašuose dalyvavusi, vokalistė Marta. Taipogi elektrine bei akustine gitara grosianti Mariin, kuri yra kilusi iš kaimyninės Estijos. Bei ritmą palaikys gyvi mušamieji, o tamsią atmosferą sustiprins violančelės styginiai garsai.

„Tricky“ koncertas su grupe, kuriame atlikėjas pristatys kritikų palankiai vertinamą naujausią projektą „Lonely Guest“ bei solo albumą „Fall to Pieces“ – kitų metų kovo 5 dieną, šeštadienį, Menų Fabrike „Loftas“. Dėmesio – pirmieji 100 bilietų – tik 23,90 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius