Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 24

„Trimitas“ pavasarį sveikins Latvijos ir pasaulio kompozitorių muzikos koncertais

Gegužės mėnesį Vilniuje lankysis Latvijos pučiamųjų orkestrų asociacijos prezidentas Janis Purinš. Su Valstybiniu pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitas“ bus paruošta šiuolaikinių latvių ir pasaulio kompozitorių kūrinių nauja programa, kurią orkestras atliks gegužės 10–12 dienomis Kauno valstybinėje filharmonijoje ir Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje.
Renginio akimirka
"Trimito" koncertas / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

„Su valstybiniu pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitas“ susitinku nebe pirmą kartą, tai aukšto meninio lygio profesionalus kolektyvas, visuomet imlus naujovėms, ieškantis savitų išraiškos formų. Man patiko minkštas „Trimito“ grojimas, susiklausymas, muzikavimas. Visuomet dirbant su naujais kolektyvais esi priverstas pasitempti, tobulėti, todėl šį kartą atvykęs į Lietuvą džiaugiuosi galėdamas paruošti naują programą su šiuo puikiu kolektyvu“, – sakė Janis Purinš.

Programoje skambės Peterio Butans „The Chorale of Grateful for Latvija“ – tai padėkos choralas, skirtas Latvijai. Latvių kompozitorius P.Butans paskutiniu metu daug kūrinių rašo pučiamiesiems orkestrams, yra nemažai sukūręs skambios sakralinės muzikos chorams. Padėkos choralas – tai himnas, šlovinantis mūsų Latviją, jos gamtą ir žmones.

Johanno Sebastiano Bacho „Tokata ir fuga d – moll“ labai populiari vargonų klasikinės muzikos repertuaro pjesė, aranžuota pučiamųjų instrumentų orkestrui. Šį kartą grojant orkestrui „Trimitui“ ji suskambės naujai ir kitomis spalvomis, ne mažiau jaudinančiai negu patys vargonai.

Antonio Vivaldi koncertą picolo fleitai C – dur RV 443 atliks puikus fleitininkas ir tikras picolo meistras Giedrius Gelgotas. Su šiuo atlikėju „Trimitas“ dirba taip pat antrą kartą – draugiški ir šilti santykiai tik padeda geriau atskleisti genialaus kompozitoriaus muzikinę mintį. Giedrius yra jaunosios kartos muzikantas, pelnęs daugelį konkursų laureatų vardą, įkūręs Lietuvos fleitų kvartetą ir Vilniaus Kristupo medinių pučiamųjų kvintetą, kaip solistas ir kamerinių ansamblių dalyvis grojęs daugelyje užsienio šalių. Šiuo metu muzikantas yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro orkestro artistas ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos meno aspirantūros studentas. 

Andris Vecumnieks  – žinomas  šiuolaikinis latvių kompozitorius, dirigentas ir pedagogas. Jo kūrinys „Balade“ –  tai maža miniatiūra, kurioje skamba tiesiog melodinga muzika.

Alfred Reed „Praise Jerusalem!“ – amerikiečių kompozitoriaus mėgstama armėnų liaudies muzikos interpretacija. „Šlovė Jeruzalei!“ – tai variacijos armėnų Šv.Velykų choralinės muzikos tema.

Shane Woodborne kūrinys „Rohrau Mišios“. Dalys: Kyrie, Gloria, Sanctus, Agnus Dei. Kompozitorius mokėsi fortepijono ir violončelės specialybes, todėl daug kūrinių yra parašęs solo šiems instrumentams ir kameriniams ansambliams. „Rohrau Mišios“ buvo sukurtos, minint kompozitoriaus Jozefo Haidno jauniausio brolio Johano Michaelio Haidno 200 metų mirties jubiliejų 1806 metais. Jos parašytos 2006 metais ir pirmą kartą skambėjo Rohrau, Haidno gimtinėje, atliekant Muskverein Rohrau orkestro ir Brucko bažnyčios chorui.

„Trimito“ koncertą papuoš ir puikūs Vilniaus universiteto mišrūs chorai „Gaudeamus“ ir „Pro musica“, kurių meno vadovė yra Rasa Gelgotienė, chormeisteriai Ignas Garla, Nerijus Masevičius ir Modestas Jankūnas. Šie kolektyvai nuolat rengia naujas programas ir klausytojams yra pristatę įvairių epochų muziką. „Pro musica“ nuolat rengia pasirodymus Lietuvoje ir užsienyje.

Latvijos ir pasaulio kompozitorių klasikinės muzikos koncertas, kurį atliks valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“ (vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis, orkestro vadovas Romualdas Barvainis, meno vadovas prof. Algirdas Budrys) bus gera pavasariška dovana Lietuvos pučiamųjų muzikos mylėtojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius