Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 15

Užutrakio dvare – trys baltos deivės ir P.Čaikovskis

Tikriausiai daugeliui Šv. Kalėdos asocijuojasi su nuostabaus grožio pakilia Piotro Čaikovskio muzika. Kas nepamena gėlių valso iš „Spragtuko“, „Gulbių ežero“ ir kitų neužmirštamų melodijų iš šio kompozitoriaus sukurtų baletų?
Agnė Sabulytė
Agnė Sabulytė / Organizatorių nuotr.

Antrąją Šv. Kalėdų dieną, sekmadienį 15 val. romantiškuose Užutrakio dvaro sodybos rūmuose skambės vien tik aristokratiškojo rusų klasiko P.Čaikovskio kūryba. Išskirtinėje šventinėje programoje „Kalėdos su Čaikovskiu“ dainuos konkursų laureatės Viktorija Miškūnaitė (sopranas) ir Agnė Sabulytė (mecosopranas). Su dainininkėmis muzikuos pianistė Birutė Asevičiūtė, kuri ne tik akompanuos solistėms, bet ir atliks P.Čaikovskio pjeses fortepijonui.

Dainininkės ypatingą dėmesį programoje skiria moteriškų balsų dialogui – itin retai atliekamiems P.Čaikovskio vokaliniams duetams iš ciklo „Šeši duetai“. Po pasirodymo festivalyje „Tebūnie naktis“ atlikėjos, pavadintos baltomis deivėmis, sulaukė puikių atsiliepimų.

Koncertas įvyks neseniai baigtoje restauruoti Gobelenų salėje. Per pertrauką žiūrovai galės pasimėgauti karaimų virtuvės skanėstais, taip pat bus pasiūlyta nemokama ekskursija po restauruotas Užutrakio dvaro sales bei eksponuojamą tapybos ir grafikos parodą „Lentvario parko slėpiniai“.

Kokios Kalėdos be gerumo? Užutrakio svečiai turės galimybę sudalyvauti labdaringoje akcijoje, pirkdami žmonių su negalia gamintas sages „Gėles“. Visas pelnas bus skiriamas labdaros ir paramos fondo „Mūsų fondas“ organizuojamoms dirbtuvėms su neįgaliaisiais.

Kaip Šv. Kalėdas paversti stebuklinga švente? Kalėdų stebuklą ir gerumą širdyje gali įžiebti nuoširdūs muzikos garsai.

Renginį pristato vokalinės muzikos iniciatyvų grupė „United Voices“ ir Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija.

Bilietus platina „Bilietų pasaulis“. Taikoma 15 % nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, taip pat perkantiems ne mažiau, kaip 4 bilietus. Taip pat nuolaidos su Omni ID kortelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius