Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 13

Valstybinis choras „Vilnius“ ir kompozitorius Laimis Vilkončius kviečia į muzikinį susitikimą Palangos Gintaro muziejaus terasoje

Rugpjūčio 16 d., 20 val. valstybinis choras „Vilnius“ (meno vadovas ir vyr. dirigentas Povilas Gylys) ir žymus estrados klasikas, kompozitorius Laimis Vilkončius kviečia į susitikimą vakarėjančioje Palangoje, vienoje gražiausių pajūrio vietų – Gintaro muziejaus terasoje, kur susilieja šimtametė Grafų Tiškevičių rezidencijos dvasia, vakarinė pajūrio gaiva, įkvepiantis romantiškojo parko žavesys, rašoma pranešime spaudai. Tai neprilygstama erdvė po žvaigždėtu rugpjūčio dangumi pasimėgauti gyvos muzikos garsais. Čia skambės L. Vilkončiaus kūriniai, bus pristatoma kompozitoriaus ir valstybinio choro „Vilnius“ įrašyta kompaktinė plokštelė „Neregėtas Vilkončius“, ir kur daugiau, jei ne pajūryje, kaip bangos per klausytojų širdis nuvilnys be galo publikos pamėgta, puikiai visiems žinoma daina – nuostabusis L. Vilkončiaus „Laivas“.
Laimis Vilkončius
Laimis Vilkončius / Organizatorių archyvo nuotr.

Kompozitorių Laimį Vilkončių puikiai žinome ir mėgstame visi, nuo mažųjų muzikos klausytojų iki vyresniojo amžiaus žmonių. Šis kompozitorius vienas ryškiausių estrados klasikų, dainų, muzikos kino filmams, spektakliams autorius, dainų atlikėjas, įvairaus žanro ir stiliaus muzikos kūrėjas, dideles kūrybines simpatijas skiriantis chorinei muzikai. Tad valstybinis choras „Vilnius“ drauge su kompozitoriumi ir ėmėsi dar „neregėtos“ misijos šią įvairią muziką ne tik atlikti viename koncerte, bet ir įrašyti kompaktinę plokštelę, atskleisti įvairių laikotarpių L. Vilkončiaus chorinę kūrybą, kuri jau kelis dešimtmečius yra pamėgta ne tik publikos, bet ir pačių atlikėjų. Kompozitoriaus dainos žavi tiek subtilia, vidinių išgyvenimų kupina kalba, tiek žaisminga ir šmaikščia nuotaika, melodingomis, įkvepiančio grožio dainomis, kuriose akademiškumas persipina su svinguota muzikos tėkme. Kompozitoriaus kūrybos paslaptis glūdi ir dainų tekstuose, kurie su muzikos garsais įgauna dar subtilesnę emocinę prasmę, L. Vilkončius dainoms renkasi poetų Maironio, Justino Marcinkevičiaus, Sigito Gedos, Jono Meko kūrybą, ar net savo paties eiles.

Tad susitikime su kompozitoriumi L. Vilkončiumi ir valstybiniu choru „Vilnius“ (meno vadovas ir vyr. dirigentas Povilas Gylys) ten, kur vėjas, jūra ir saulė mus vienija po pajūrio krašto dangumi. Bilietai platinami renginio vietoje, likus valandai iki koncerto.

Senjorams ir vaikams taikoma nuolaida.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius