Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 02

VDU kamerinis orkestras sužavėjo vokiečių publiką

Iš koncertinės kelionės į Vokietiją sugrįžo VDU Muzikos akademijos kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas R. Bliškevičius). Tai jau antra šio jauno ambicingo kolektyvo kelionė į užsienį.
VDU kamerinis orkestras
VDU kamerinis orkestras / VDU kamerinio orkestro asmeninio archyvo nuotr.

Pernai Lietuvą reprezentavęs jaunimo muzikos festivalyje „Euro-mediterranean Youth music EXPO 2013“, šiemet orkestras buvo pakviestas koncertuoti viename didžiausių Vokietijos festivalių – garsiajame Schleswigo-Holsteino muzikos festivalyje.

Koncerte, vykusiame pilnutėlėje Emkendorfo „Konzertscheune“ salėje, kurioje telpa daugiau kaip 1200 klausytojų, kartu su orkestru dainavo pavasarį VDU Muzikos akademijoje viešėjusi atlikėja, sopranas iš Vokietijos Verena Rein. Orkestrui akompanuojant, solistė padainavo vokiečių romantiko F. Schuberto „Salve Regina“ ir austrų kompozitoriaus W. A. Mozarto „Conservati fedele“. VDU kamerinis orkestras, koncertą pradėjęs vokiečių romantiko F. Mendelssohno Šeštąja simfonija styginiams, atliko ir lietuvių kompozitoriaus A. Malcio kūrinį styginių orkestrui „Paukščių takas“, o pabaigai virtuoziškai pagriežė T. Makačino „Koncertinį skerco“.

„Už puikiai atliktą programą solistė ir VDU kamerinis orkestras buvo apdovanoti audringais aplodismentais ir, atkakliai publikos prašomi, atliko kūrinį bisui – Dž. Verdžio „Ave Maria“. Po šviesios ir žaismingos programos nuskambėjęs paslaptingos, mistinės nuotaikos kūrinys publiką tarsi užbūrė – tūkstantinė klausytojų auditorija klausėsi Verdžio muzikos įspūdingoje mirtinoje tyloje, kuri, pasibaigus kūriniui, pratrūko ovacijų lavina“, – apie sėkmingą orkestro pasirodymą pasakojo R. Bliškevičius.

Šis koncertas surengtas bendradarbiaujant su partneriais iš Vokietijos – koncertų organizavimo agentūra „Artist Management Berlin“, tai VDU kamerinio orkestro vykdomo projekto „Muzikinė laboratorija „Avanti“, kurį parėmė Lietuvos švietimo ministerija ir Vytauto Didžiojo universitetas, dalis.

VDU Muzikos akademijos kamerinis orkestras įkurtas 2010 m. Instrumentinės muzikos katedros Styginių instrumentų skyriaus vedėjo, dėstytojo Roberto Bliškevičiaus bei aktyviausių katedros studentų iniciatyva. Jo nariai – dabartiniai Muzikos akademijos magistrantai ir buvę auklėtiniai, jau profesionalūs muzikantai, atėję iš Kauno simfoninio, Kauno muzikinio teatro orkestrų bei kitų kolektyvų. Pagrindinis orkestro įkūrimo tikslas – išlaikyti Kauno mieste jaunų, talentingų ir perspektyvių muzikantų kartą, kuri galėtų kurti ir reprezentuoti lietuvišką kultūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius