Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 29

Vieno geriausių Europos būgnininkų Marijaus Aleksos inspiracijos skambės ir Lietuvoje

Sutartis su didžiausia muzikos leidybos kampanija pasaulyje, muzikinės kolaboracijos su žymiais užsienio atlikėjais, koncertai su žymia Londono roko grupe „Cortes“ ir pagaliau –  rugsėjį pasirodęs pirmas solinis albumas „MAPS”. Tokį kelią su būgnų lazdelėmis rankose nuėjo būgnininkas ir muzikos kūrėjas Marijus Aleksa, lapkritį grįžtantis koncertuoti į Vilnių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Marijus Aleksa
Marijus Aleksa / V.Dranginio nuotr.
Temos: 1 Muzika

Londone gyvenantis muzikantas jau linksniuojamas ne kaip vienas ryškiausių ir įdomiausių mūsų šalies, bet apskritai – Europos būgnininkų. Daug eksperimentuojantis, kartu grojantis ir džiazo, roko, world, pop muziką, ir šių stilių derinius, į Europos muzikos sostinę Marijus pirmąkart atvyko lygiai prieš dešimt metų.

Čia talentingo kūrėjo kelionės tik prasidėjo: „Muzikuodamas apskridau beveik visą pasaulį – Europa, JAV, Kanada, Japonija, kai kurios Afrikos ir Pietų Amerikos šalys. Per metus turiu bent 150 koncertų visame pasaulyje, tad tenka atlikti bent 150 skrydžių“, - vardina muzikantas.

Būtent taip atsirado progų pagroti su pasaulinėmis žvaigždėmis. Marijus vardina: „Grojau su pop atlikėjais „All Saints“, „Blue“, „Maverick Sabre“, su World muzikos artistais Anthony Joseph ir Femi Temowo, taip pat džiazo žvaigždėmis Dennis Rollins, Bill Laurence, China Moses. Sausio gale esu pakviestas į vieną prestižiškiausių džiazo festivalių pasaulyje „BLUE NOTE AT SEA“. Atstovausiu D. Britanijos jaunąją džiazo kartą rinktiniame kvartete „New Band Leaders Quartet“ kartu su ryškiausiomis dabartinėmis Anglijos džiazo žvaigždėmis Nubya Garcia, Ashley Henry ir David Mrakpor.“

Lietuvių kūrėjas jau turėjo progų įrašinėti žymiausiose pasaulyje muzikos studijose „Abbey Road“ bei „Air Studios“, o šiuo metu yra pasirašęs kontraktą su didžiausia muzikos leidybos kampanija pasaulyje „SONY/ATV“. Nuėjęs tokį kelią M. Aleksa šį rugsėjį pagaliau ryžosi pirmajam soliniam darbui.

Šį rugsėjį vinilo pavidalu pasirodė pirmas Marijaus solinis albumas „MAPS”. Kartu su Londono leidybine kampanija „YAM records“ išleisti kūriniai jau sukosi „BBC 1“ radijo stotyje, o didžiausiose plokštelių parduotuvėse („Juno“, „Phonica“ ir kt.) plokštelė pateko tarp geriausiai parduodamų Nu Jazz įrašų. Negana to – kampanija „Vinyl Factory“ albumą paminėjo tarp dešimties geriausių savaitės leidinių.

Lapkričio 22-ąją Marijus grįžta į Lietuvą. Tądien Vilniuje, klube „Tamsta“ jis pradeda ciklą „Marijus Aleksa pristato". Jo metu scenoje pasirodys atlikėjai, padarę Marijui didžiausią įspūdį, o kai kuriuose projektuose dalyvaus ir pats muzikantas.

„Prieš 15 metų Klaipėda Jazz pamačiau „Soweto Kinch Band“ – Jungtinės Karalystės džiazo grietinėlę. Šiandien jau esu grojęs su visais šio kolektyvo nariais, o vieną jų – Femi Temowo, buvusį Amy Winehouse muzikinį direktorių, pasikviečiau kartu užlipti ant „Tamstos“ klubo scenos“, – džiaugiasi atlikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius