-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 12

Vilniaus geležinkelio stotyje gyvai grojo Lietuvos ir užsienio bardai

Penktadienį Vilniaus geležinkelio stotyje skambėjo muzika ir aidėjo dainos. Ir tai nebuvo atsitiktinio gatvės muzikanto dainos. Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ vėl primena apie save ir praneša, kad jis prasidės jau pirmadienį. O visą savaitgalį bardai važinės traukiniais į mažus Lietuvos miestelius, kad festivalis būtų bent maža dalimi aplankęs ir tuos Lietuvos kampelius, į kuriuos pagrindinė programa nebus vežama.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dainuojamosios poezijos festivalio organizatorius Juozas Žitkauskas džiaugiasi muzika netradicinėse erdvėse ir sako, kad tokie maži koncertukai yra skirti tam, kad net ir Lietuvos kampeliuose gyvenantys žmonės turėtų galimybę išgirsti gerus muzikantus. „Festivalis negali aplankyti ir pabuvoti visose vietovėse. Kartu su bardų vagonu aplankome visiškai mažyčius miestelius, suteikiame žmonėms galimybę ateiti, pasiklausyti, išgirsti, tiesiog kitaip praleisti savo dieną, jos valandą ar pusvalandį“,− kalbėjo festivalio organizatorius J.Žitkauskas. Jis taip pat dėkojo Lietuvos geležinekeliams, be kurių užtarimo tokia akcija negalėtų vykti.

Devintąjį kartą dalyvaujantys Tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje broliai dvyniai Dmitrijus ir Romanas Timofejevai džiaugiasi, kad vyksta tokie renginiai kaip bardų vagonas − jie gali susitikti su seniai matytais pažįstamais, parodyti, ko išmoko per metus. „Festivalis − didžiausias bardų festivalis Lietuvoje, čia visi bardai yra draugai, labai gera proga pabendrauti, išgirsti kas kaip rašo, kuo kvėpuoja. Mums patinka čia dalyvauti, patinka groti. Tačiau nors koncertai yra labai svarbūs mums viso ko pagrindas yra bendravimas. Surasti naujų žmonių savo ratui, pažiūrėti, ką daro jaunesni, kur link juda, progresuoja kiti atlikėjai“,− kalbėjo bardai dvyniai.

Bardų vagono akcija vyksta jau šeštąjį kartą. Renginio organizatoriams senesni traukiniai su mediniais suolais yra daug mielesni nei komfortiški ir nauji traukiniai su šiuolaikiškai įrengtu vidumi. „Bardų vagoną rengiame tam, kad kartu su traukinio trinksėjimu atvežtume žinią, kad jau netrukus prasidės festivalis. Mūsų dainuojama muzika labai siejasi su traukiniais. Taip ir matau ant medinių traukinių suolų sėdintį jaunikaitį su gitara, grojantį, vieni į jį žiūri meiliai, kiti galvoja kas čia per chuliganas. Traukinys sukuria savotišką jaukumą“,− kalbėjo J.Žitkauskas.

Bardų vagonu iš viso važiuos 16 dainuojamosios poezijos atstovų. Vilniuje prasidėjęs keliaujantis koncertas pajudėjo Rūdiškių link. Bardų vagone važiuojantys keleiviai turės galimybę išgirsti ir jaunuosius Lietuvos dainuojamosios poezijos atstovus, ir Braziliijos bei Airijos muzikantus. Po koncerto Rūdiškių geležinkelio stotyje visa kompanija važiuos į Valkininkus, ten taip pat bus grojama. Vakare vyks koncertas Varėnoje. Šeštadienį bardų vagonas pajudės Marcinkonių link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius