Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 01

Vilniaus planetariume skambės „Baltojo Kiro“ ir Justino Žilinsko dainos

Penktadienį 9 val. koncertų cikle „Bardai tarp žvaigždžių“ – dviejų dalių autorinių dainų vakaras, kuriame pasirodys Tautvydas Augustinas, geriau žinomas „Baltojo Kiro“ pseudonimu, bei knygų vaikams, dainų autorius ir atlikėjas Justinas Žilinskas. Koncerte netrūks dialogų, muzikinių sąskambių, poezijos bei dangaus aukštybės.
„Baltasis Kiras“
„Baltasis Kiras“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

J.Žilinskas – teisininkas, profesoriaujantis Mykolo Romerio universitete. Kartu – publicistas, rašytojas, vaikų literatūros autorius, prirašęs šešetą knygų, kuriantis dainas.

2007 m. jis subūrė namų muzikavimo grupę „Ilgumos“, kaip pats sakė – „gaivinant“ prof. Leonido Donskio „apraudotą“ tradiciją, kai „tarp popmuzikos ir aukštosios kultūros nėra naminės meilės muzikai, kai žmonės groja daugiausia sau ir truputį – kitiems“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justinas Žilinskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justinas Žilinskas

Grupei neatlaikius emigracijos iššūkių, Justinas muzikuoja ar vienas, ar su įvairiais bičiuliais, o apie pasirodymus sako: „Taip, scenoje man ramiau ne vienam – paslysiu aš, išsilaikys kažkas kitas. Ir kai kitas prisiliečia prie dainos, ji pakinta, pasispalvina, tu atneši molį, bet išminkai ne vienas!“

Kartu su Justinu planetariume muzikuos: Barbora Drąsutytė (fleitos, balsas), Linas Bankauskas (el. gitara, perkusija). Specialus svečias – Justina Kaminskaitė (balsas).

Kitas ne mažiau ryškus atlikėjas Lietuvos scenoje – grupės „Baltasis Kiras“ lyderis T.Augustinas. Projekte „Bardai tarp žvaigždžių“ dalyvausiantis atlikėjas žada surengti smagų pasirodymą, kuris privers nusišypsoti kiekvieną atėjusį. Savo kūryboje atlikėjas apdainuoja svarbius žmones ir reiškinius.

„Ji (kūryba) eina išvien su jausmu, kuris veda link savojo lizdo – namų, kuriuose visada nesveikai gera ir ramu. Mes tik padedam vieni kitiems keliauti per šitą skubėjimą, kuris ne lyg azartinis lošimas po truputį pasiglemžia gebėjimą išlikti žmogumi. Muzika padeda neužsimiršti ir judėti tikriau“, – sako Tautvydas.

Į susitikimą du menininkai kviečia visus, neabejingus autorinei kūrybai. Koncertas vyks išskirtinėje erdvėje, kur dangaus pasaulis susilieja su skambančia muzika.

Bilietus platina „Tiketa“. Juos taip pat bus galima įsigyti likus 1 val. iki renginio pradžios prie salės durų.

Bilietų kaina – 10 Eur, koncerto dieną – 12 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius