Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 08

„Vilniaus Senamiesčio muzikos festivalį“ užbaigs vestuvės, kuriose Donatas Kaktus virs kunigu

Šį savaitgalį „Vilniaus Senamiesčio muzikos festivalio“ lankytojai turės unikalią galimybę pasiklausyti Lietuvos klasikinės muzikos profesionalų dar mažai girdėtų, bet neįtikėtinų pasirodymų. Nuo rimtų kontraboso garsų iki komiškosios XVIII a. operetės.
Donatas Katkus
Donatas Katkus / Šv. Kristoforo orkestro nuotr.

Unikalus derinys

Jau lapkričio 9 d. 18 val. (penktadienį) Šv. Kotrynos bažnyčioje – netikėtas balso ir styginių instrumentų karaliaus – kontraboso – duetas. Jaunojo kontraboso virtuozo Donato Bagursko rankose šis didžiulis instrumentas subtiliai susilies į vieną skambesį su Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės, dainininkės Astos Krikščiūnaitės skaidriu sopranu. Kelionėje su šiais dviem atlikėjais mus lydės pianistė Audronė Kisieliūtė.

„Tai unikalus kontraboso ir klasikinės muzikos dainavimo solisto derinys, specialiai šiam festivaliui rengtas pasirodymas, ir, turbūt, toks dalykas bus apskritai pirmą kartą Vilniuje parodytas. Manau, kad tokia muzika ir atlikimas tikrai praskaidrins lietingo rudens nuotaikas“, – energija ir džiaugsmu tryško solistė A.Krikščiūnaitė.

„Sieksime, kad šis festivalis taptų kasmetiniu ir ateityje virstu tramplinu į didžiąsias scenas patekti siekiantiems jauniesiems atlikėjams“, – sakė vienas iš festivalio organizatorių „Genius Arts“ vadovas Remigijus Sabaliauskas.

Donatas Katkus virs kunigu

Vienu gražiausių ir viską vainikuojančiu pasirodymu festivalyje taps komiška G. B. Pergolesi opera „Livjeta ir Trakolo“, kurios pagrindiniai atlikėjai sopranas Jurgita Lopetaitė bei mūsų šalies publikos numylėtiniu jau tapęs bosas Liudas Mikalauskas.

„Tai nuostabi operetė, pilna komiškų situacijų, meilės ir XVIII gyvenimo atspindžių. Nors galiu pasakyti, kad visa intriga puikiai suprantama ir šiuolaikiniam žmogui – juk viskas sukasi apie meilę. Šį kartą tapsiu įsimylėjusiu vagimi ir man tai labai patinka“, – juokavo L.Mikalauskas.

Tiesa, jis paminėjo, kad visos operetės kulminacija taps Trakojo ir Livjetos vestuvės, o dėl tokios gražios šventės net pats Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas Donatas Katkus sutiko tapti kunigu, įamžinančiu įsimylėjėlių meilę.

„Tokios operetės labai pakelia nuotaiką. Ir, turiu pripažinti, kad jeigu ne šis festivalis, vargu, ar ta operetė būtų pasiekusi publiką“, – sakė operos solistas.

Premjera jau lapkričio 10 d. 17 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius