Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 05

Vilniuje koncertuos vienas ryškiausių lietuvių pianistų Andrius Žlabys

Gruodžio 9 dieną, 18 val. Vilniuje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos koncertų salėje (Gedimino pr. 42) koncertuos vienas ryškiausių lietuvių pianistų – Andrius Žlabys. Visada ypatingai klausytojų laukiamas muzikantas sukuria tikrą šventę melomanams.
Andrius Žlabys
Andrius Žlabys / Organizatorių nuotr.

Pianistas Andrius Žlabys – aukščiausios prabos muzikantas. Tokiu jis yra įvardijamas ne kieno nors subjektyvia nuomone. Pianisto biografija paženklinta faktais, liudijančiais apie šio nuostabaus muziko sugebėjimus. Mokslus pradėjęs Lietuvoje, Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, studijas tęsė JAV, „Curtis“ muzikos institute. Ši meno ugdymo institucija ne vienam yra tarsi neįgyvendinama svajonė ir siekiamybė, kelianti pagarbią baimę. Čia studijuoti priimami išskirtinių gabumų muzikantai, kuriems yra suteikiamos ypatingos sąlygos. Vėliau A.Žlabys mokėsi Cleveland muzikos institute pas garsų pianistą bei dirigentą Sergei Babayan.

Šiais metais Andrius Žlabys debiutavo Zalcburgo festivalyje Austrijoje, kur atliko W.A.Mozart koncertą fortepijonui ir orkestrui su Gustav Mahler jaunimo orkestru, diriguojamu Mirgos Gražinytės.

Nominuotas prestižiniam Grammy apdovanojimui, pianistas Andrius Žlabys savo biografijos puslapiuose įrašęs eilę reikšmingų profesinių faktų, atvedusių jį į klasikinės muzikos aukštumas, ir jau daugelį metų įtvirtinusių į klasikos elito gretas.

Pianisto „rafinuotas meniškumas“ (The New York Sun) atvėrė duris į prestižines pasaulio sales, kaip antai Avery Fisher Hall (Lincoln Center, Niujorkas),  Concertgebouw (Amsterdamas), Carnegie Hall (Niujorkas), Teatro Colón (Buenos Aires), Wigmore Hall (Londonas), The Musikverein (Viena) ir Suntory Hall (Tokijas). 

Andrius Žlabys koncertavo su įvairiais pasaulio orkestrais: New York Filharmonijos, Bostono, Klyvlendo, Roterdamo Simfoniniais orkestrais, de Buenos Aires Filharmonijos ir kt. Pianisto koncertinė patirtis siejasi su tokiomis garsiomis atlikėjų pavardėmis kaip: Yuri Bashmet (altas), Hilary Hahn (smuikas), Gidon Kremer (smuikas).

Pianistas publikos atpažįstamas iš savito interpratacijos braižo, kupino subtilaus nuoširdumo ir kilnaus atsidavimo, leidžiančio klausytojui susilieti su intymiausiomis kompozitorių muzikinėmis užmačiomis.

Užsienio kritikai negaili susižavėjimo kupinų epitetų:

Ne tik Žlabio „natūralus virtuoziškumas“ (žur. Strad), arba „turtingas ir visaapimantis garsas“ (The Philadelphia Inquirer), bet ir pianisto „užburianti interpretacija“ (Plain dealer) bei „brandus muzikos suvokimas“ (Greenville News) – yra tai, kas atnešė pianistui vienareikšmišką pripažinimą.

Koncerto programoje skambės kompozitorių J.S.Bach, J.Brahms, R.Schumann kūriniai. Bilietus platina www.bilietai.lt

 

VIDEO: Giya Kancheli, Three Pieces from Songbook, Andrius Zlabys, piano

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius