-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 16

„Vilnius Mama Jazz“: nuo Jazminų revoliucijos atgarsių iki V.Tarasovo „Gobeleno“

Šeštadienį „Vilnius Mama Jazz“ festivalyje buvo įtemptas grafikas. Festivaliui iš Lietuvos rusų dramos teatro persikėlus į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą prasidėjo ilga, tačiau džiazo variacijų pilna diena.
Gregas Osby
Gregas Osby / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Jau nuo 12 valandos džiazo mylėtojai galėjo pasiklausyti Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos džiazo ansamblio „Made in 234“.

Po šio ansamblio pasirodymo vyko Hupert Dupont meistriškumo pamoka, o po jos – projektas „Jasmin“. Prieš keletą metų per arabų šalis nuvilnijusi Jazminų revoliucija įkvėpė prancūzų kūrėją, kuris Lietuvoje ir pristatė šį projektą.

Taip pat nemažo susirinkusiųjų dėmesio susilaukė lietuvių projektas „Sheep Got Waxed“. Garsus Rusijos muzikos kritikas Artemijus Troickis vaikinų trijulę yra apibūdinęs kaip aštuntojo dešimtmečio pabaigos džiazo avangardą. 

Šeštadienio vakaro vinis – Vladimiro Tarasovo ir „Lithuanian Art Orchestra“ projektas. Kokį vardą pasakote išgirdę Tarasovo pavardę? Viliaus ar Vladimiro? Taigi renkatės tarp popso ir džiazo. 2009 metais visame pasaulyje garsiam Lietuvos menininkui Vladimirui Tarasovui Rusijoje buvo įteikta „Triumf“ premija, skiriama už aukščiausius pasiekimus mene.

Kaip pasakojo garsus muzikantas, muzika susideda iš mažų siūlelių, kaip ir gobelenas, iš kurių kiekvienas labai svarbus norint pasiektą gerą bendrą rezultatą

„Vilnius Mama Jazz“ tryliktojo festivalio metu Vladimiras su orkestru pristatė visiškai naują projektą „Gobelenas“. Kaip pasakojo garsus muzikantas, muzika susideda iš mažų siūlelių, kaip ir gobelenas, iš kurių kiekvienas labai svarbus norint pasiektą gerą bendrą rezultatą. „Gobelenas“ buvo pristatytas su 17 muzikantų, kurie kūrė bendrą pasirodymo atmosferą. Vladimiras Tarasovo ir „Lithuanian Art Orchestra“ pasirodymas – ekspresyvus, gyvas, labiau primenantis muzikinį spektaklį nei džiazo pasirodymą. Šį pasirodymą galima įvardinti kaip vieną iš geriausių, jei ne patį geriausią, „Vilnius Mama Jazz“ pasirodymų.  

Po V.Tarasovo ir „Lithuanian Art Orchestra“ scenoje pasirodė visame pasaulyje garsus saksofonistas iš JAV Gregas Osby su šveicarų grupe „Vein“. Nors festivalio buklete buvo rašoma, kad buvo kilusi pagunda G.Osby pavardę parašyti ryškesnėmis spalvomis, tačiau po Vladimiro pasirodymo jis atrodė šiek tiek blankus ir monotoniškas. Muzikantai daugiau dėmesio skyrė savo solo partijoms nei bendram darbui.

Sekmadienį, paskutinę festivalio dieną, dar bus galima išgirsti Markaus Pesoneno projektą, kuris susideda iš vienuolikos muzikantų iš aštuonių valstybių (jame dalyvauja lietuvis Liudas Mockūnas), grupę iš JAV „Kneebody“, o vakarą uždarys amerikietis Steve'as Colemanas su grupe „Five Elements“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius