2019 07 30

„Vilnius Mama Jazz“ skelbia pirmuosius programos akcentus

Lapkričio 13-17 dienomis vyksiantis festivalis „Vilnius Mama Jazz“ skelbia pirmuosius šių metų programos akcentus – šiemet klausytojai galės išgirsti „The Comet Is Coming“ ir Odedo Tzuro kvartetą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Oded Tzur
Oded Tzur / Leonardo Couri nuotr.

„The Comet Is Coming“ iš Jungtinės Karalystės - tai King Shabaka, Danalogue ir Betamax kolektyvas, susivienijęs 2013-ais metais. Debiutinis albumas „Channel the Spirits“ 2016 metais pelnė Merkurio apdovanojimą. Po saksofonininko pseudonimu „Vilnius Mama Jazz“ gerbėjai turėtų atpažinti Shabaką Hutchingsą, 2015 m. viešėjusį festivalyje su projektu „Sons of Kemet“. Šis trio – kitoks savo muzikine kalba ir energine įkrova, bet toks pat galingas meistriškumu ir idėjų užtaisu.

 Fabrice Bourgelle nuotr./The Comet is Coming
Fabrice Bourgelle nuotr./The Comet is Coming

Tą patį vakarą klausytojų laukia akistata su kitu išskirtiniu kūrybiniu pareiškimu, kurio autorius – Odedas Tzuras. Prieš keletą metų iš Izraelio į Niujorką atvykęs saksofonininkas tituluojamas „naujos svingo rūšies“ išradėju. Kai mokėsi pas indų klasikinės muzikos guru Hariprasadą Chaurasią, jam atsivėrė nauji keliai ir kitoks muzikos suvokimas, įgalinęs sukurti unikalią grojimo techniką bei savitą kalbą. Dėl gilaus saksofono tono ir natūraliai tekančių, pasakojimą primenančių kompozicijų, jis dažnai lyginamas su J. Coltrane’u, bet, žinoma, Tzuro kūryba yra kita era ir kita istorija, tampanti šių metų festivalio dalimi.

Vykstant daugelio sostinės meno erdvių rekonstrukcijoms, kai kurių tradicinių renginių neišvengiamai laukė pokyčiai. „Vilnius Mama Jazz“ – vienas jų. Šių metų festivalio adresas – Šiuolaikinio meno centras. Čia vyks visi festivalio koncertai, diskusijos, konferencija, jam session ir kiti renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius