-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 31

Vilnius Music Week“ jungiasi su „What's Next in Music?“

Ketverius metus Vilniuje vykęs muzikos mainų festivalis „Vilnius Music Week“ stiprina savo jėgas ir jungiasi su menų fabriko „Loftas“ organizuota muzikos konferencija „What`s Next in Music?“, praneša organizatoriai.
VIDEO kadras: Vilnius Music Week 2014 Comfort
„Vilnius Music Week“
Temos: 1 15min kultūra

Rugsėjo 2–3 d., vieninteliame miesto festivalyje Lietuvoje „Loftas Fest“ startuosiantis jungtinis projektas oficialiai vadinamas „What`s Next in Music?“. Jį toliau organizuos Lietuvos muzikos verslo asociacija, kuri subūrė Lietuvos muzikos industrijos profesionalus.

Dviejų projektų susijungimas į vieną – neatsitiktinis. Ir festivalio „Vilnius Music Week“, ir konferencijos „What`s Next in Music?“ dėmesio centre – jaunos grupės ir muzikos industrijos ateitis. Nuo 2012 metų organizuotas „Vilnius Music Week“ kasmet rengė muzikos konferenciją ir jaunoms grupėms suteikdavo galimybę pasirodyti didelėse scenose centrinėse Vilniaus aikštėse, skveruose ir klubuose.

„What`s Next in Music?“ inicijuoja paskaitas ir diskusijas apie muzikos perspektyvas ir ateitį.

Pernai debiutavusi muzikos konferencija „What`s Next in Music?“ inicijuoja paskaitas ir diskusijas apie muzikos perspektyvas ir ateitį.

Konferencijoje dalyvaujantys festivalių organizatoriai, muzikos kompanijų vadybininkai ir agentai bei kiti muzikos industrijos profesionalai iš visos Europos ne tik dalinasi patirtimi ir įžvalgomis apie šiandieninę Europos muzikos sceną, bet ir ieško jaunų talentų, rašoma pranešime spaudai.

Susijungus abiem projektams į vieną, šių metų „What`s Next in Music?“ programoje dalyvių lauks dviejų dienų konferencija ir perspektyviausių jaunų grupių pasirodymai iš visos Europos, vyksiantys „Lofts Fest“ festivalyje, kur tarptautinės grupės turės galimybę pristatyti savo kūrybą ne tik festivalio lankytojams, bet ir muzikos ekspertams.

„Sujungti du stiprius renginius į vieną paskatino ta pati misija ir panašių muzikos renginių praktika kitose Europos šalyse. Dabar jaunoms grupėms patraukti įtakingiausių muzikos industrijos atstovų dėmesį bus dar paprasčiau“, – apie sprendimą susijungti pasakoja vienas renginio organizatorių, Lietuvos muzikos verslo asociacijos direktorius Vaidas Stackevičius.

Jam pritaria ir asociacijos narys, menų fabriko „Loftas“ įkūrėjas Viktoras Diawara: „Siekdami, jog Lietuva atsidurtų Europos muzikos žemėlapyje, supratome, jog reikia vienyti jėgas ir vietoje daug mažų renginių turėti vieną, bet stiprų. Taip sulauksime daugiau muzikos industrijos ir įtakingiausių jos atstovų dėmesio, juk visus suburti į vieną vietą yra gerokai paprasčiau nei išbarstyti po skirtingus renginius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius