-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 30

Virtualūs Lietuvos ir užsienio koncertai: svarbiausių filharmonijų archyvai ir „iš namų dirbančios“ pop žvaigždės

Pasaulį ištikus COVID-19 pandemijai, populiarėja galimybės kultūrą pažini virtualiai. Šįkart 15min siūlo atkreipti dėmesį į didelį Lietuvos ir užsienio koncertų pasirinkimą.
Johnas Legendas, Modestas Pitrėnas, Wolfgangas Amadeusas Mozartas
Johnas Legendas, Modestas Pitrėnas, Wolfgangas Amadeusas Mozartas / „Reuters"/Scanpix nuotr./ Dmitrijaus Matvejevo nuotr./ Scanpix nuotr.

Vilniaus orkestras

Karantino metu „Sunday Brass Band“ orkestro dirigentas ir kompozitorius Tadas Šileika parašė kūrinį „Hope“, dedikuotą sparčiai augančiam koronaviruso aukų skaičiui. Jį namuose atliko ir įrašė kiekvienas orkestro narys. Daugiau informacijos skaitykite čia.

VIDEO: Hope

Lietuvos nacionalinė filharmonija

Moderniais sprendimais papildyta skaitmeninė salė suteikia galimybę nemokamai mėgautis aukštos kokybės klasikinės muzikos koncertų įrašais.

Skaitmeninėje platformoje: Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro (dirigentas Modestas Pitrėnas) atliekamas Sergejaus Rachmaninovo koncertas fortepijonui ir orkestrui nr. 2, Lietuvos kamerinio orkestro atliekamas Arvo Pärt ir daug kitų. Programą sekite čia.

„Į dėl karantino atšauktus Filharmonijos koncertus klausytojai gali grąžinti iš anksto įsigytus bilietus ir atgauti sumokėtus pinigus. Norintieji gali jungtis į socialinio solidarumo akciją: nereikalauti pinigų už įsigytus bilietus ir taip paremti kultūros įstaigas“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos nacionalinės filharmonijos pastatas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos nacionalinės filharmonijos pastatas

Petras Geniušas ir orkestras

Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ karantino metu transliuos savo pasirodymus skaitmeninėje erdvėje – tinklalapyje trimitas.lt ir „Trimito“ feisbuko paskyroje. Pasirodymai bus transliuojami kartą per savaitę – šeštadieniais.

D.Matvejev/Koncerto akimirka
D.Matvejev/Koncerto akimirka

Izraelio filharmonijos orkestras

1936 metais Holokaustą išgyvenęs Lenkijos žydas Bronislawas Hubermanas įkūrė Palestinos orkestrą. Būdamas talentingas muzikantas ir smuikininkas jis įtikino 75 žydų muzikantus iš pagrindinių Europos orkestrų emigruoti į Palestiną.

Orkestras pakeitė savo pavadinimą į „Izraelio filharmoninis orkestras“, kai Izraelio valstybė paskelbė savo nepriklausomybę. Orkestro programą galite sekti čia.

VIDEO: The IPO 80th ANNIVERSARY - Tchaikovsky: Symphony no. 5

Berlyno filharmonijos orkestras

Berlyno filharmonijos orkestras įsikūrė vedinas maištingos dvasios, mat orkestras, vadovaujamas populiaraus to meto dirigento Benjamino Bilse'o, nesutiko pasirašyti kontraktų dėl per menkų algų. Muzikantai tuo metu uždirbo mažiau nei darbininkai. Dėl šių priežasčių jie patys įkūrė filhamorniją.

Dabar, 2020 metais, Berlyno filharmonija – tarptautiniu mastu pripažinta menininkų institucija, dar prieš koronaviruso pandemiją pasiūliusi virtualią prieigą. Programą sekite čia.

VIDEO: Mozart: Requiem In D Minor, K.626 - 3. Sequentia: a. Dies irae

Vienos opera

Vienas svarbiausių operos teatrų pasaulyje taip pat siūlo virtualius koncertus. Programą sekite čia.

Opera savo veiklą pradėjo 1869 metais, kai buvo atliktas Wolfgango A.Mozarto „Don Žuanas“. Koncertą aplankė imperatoriai Franzas Josephas ir Elisabetha.

VIDEO: Wiener Opern Ball 2020

„Global Citizen“

Kovai prieš skurdą pasaulyje įkurta organizacija „Global Citizen“ dėl COVID-19 pandemijos pradėjo #TogetherAtHome koncertų seriją, kurioje muziką atlieka populiariausios pasaulio pop žvaigždės nuo „One Republic“, „Hozier“ iki Jhono Legendo.

„Miami’s Art House Academy“

Kadangi lotynų muzikos super žvaigdžių „Alejandro Sanz and Juanes“ koncertas Kolumbijoje buvo atšauktas, „Miami’s Art House Academy“ pasisiūlė įrašyti pasirodymą savo studijoje.

VIDEO: #LaGiraSeQuedaEnCasa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius