Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 03

Vygantas įteiks muzikinę dovaną mamoms

Gegužės 5 d. 18.30 val. Vilniaus Valstybinis Mažasis teatras prisipildys romantiškų meilės baladžių, o jas iš visos širdies visoms esamoms ir būsimoms mamoms Motinos dienos proga atliks Vygantas, pritariant gitaristui Tomui Varnagiriui ir akordeonistui Martynui Norvilui.
Vygantas
Vygantas / Henriko Balandžio nuotr.

Vygantas Lietuvos publikai tapo žinomas iš muzikinio projekto televizijoje, kur dalyvavo su šviesios atminties atlikėja Janina Miščiukaite. Tai autorinių dainų atlikėjas, sukūręs ne vieną dešimtį dainų ir baladžių. Gyvenęs ir mokęsis Prancūzijoje, jis puikiai dainuoja ir šios šalies autorių dainas originalo kalba. Atlikėjas su publika nuoširdžiai dalijasi savo jausmais ir prisiminimais taip leisdamas save pažinti kaip prisiekusį romantiką ir menininką. „Gimiau mieste, augau ant asfalto, mačiau šaligatvių plyšiuose pražydusias gėles, – taip apie save pasakoja dainininkas. – Muzikoje nuolat ieškau saviraiškos galimybių ir naujų potyrių, kuriuos su džiaugsmu perteikiu savo klausytojams”.

Albume, tuo pačiu pavadinimu kaip ir koncertas – „Miesto vaikas“ – dainos apie jausmus, kurioms Vygantas pasirinko Antano A.Jonyno, Violetos Palčinskaitės, Ramutės Skučaitės, Pauliaus Širvio, Sandros Avižienytės ir kitų poetų tekstus. Autoriaus įdainuotoje atnaujintoje kompaktinėje plokštelėje „Miesto vaikas“ įrašytos dainos apie mus, augusius mieste, klaidžiojusius gatvėmis, kiemais, besidžiaugusius pro šaligatvio plyšius besikalančiomis gėlėmis, o rudenį – paraudusiais šermukšniais, besižavinčius senamiesčio čerpių stogais. Apie berniūkščius, skaičiusius vaizduotę audrinančias knygas apie Robinzoną ir indėnų vadą Vinetu. Pristatinėdamas plokštelę draugams ir savo talento gerbėjams Vygantas prisipažino, kad jis su bičiuliais gitaristais Tomu Varnagiriu ir Audriumi Piragiu bei akordeonistu Nerijumi Bakula dirbo greitai – per dvi savaites įrašė 14 įvairiais laikotarpiais sukurtų dainų. „Tai nebuvo sunku, nes tos dainos jau buvo subrendusios širdyje, vaizduotėje. Pasijutau, tarsi vaikščiočiau po vaikystės namus su besiplaikstančiomis užuolaidomis, o pro atvirą langą matosi ryškios žvaigždės. Todėl kilo mintis šį albumą paskirti mamai“, – kalbėjo bardas. O štai kitam bičiuliui Aidui Urbeliui iš albumo kūrimo komandos atrodė, lyg tos dainos klaidžiotų tarp miesto dangoraižių, kuriuose romantikos nėra daug, o jos ieškotojas ir yra tas miesto vaikas. Taip ir atsirado pavadinimas.

Pavasariškame koncerte, skirtame vienai gražiausių metų švenčių – Motinos dienai, dalyvaus gitaristas Tomas Varnagiris bei akordeonistas Matynas Norvilas, o daugiabalsiu dainavimu klausytojų ausis džiugins A.Noviko muzikos mokyklos mokinių grupė „Jazz Island”. Vakaro metu kiekvienas apsilankęs gales įsigyti naujai perleistą albumą  „Miesto vaikas”.

Bilietais prekiauja: www.bilietai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius