Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 09

Žolinių proga regio atlikėjas iš Jamaikos kvies džiaugtis gyvenimu

Pirmasis Lietuvoje world muzikos festivalis „Pasaulio muzika gyvai’12“ vilniečius ir kauniečius pakvies švęsti Žolines, klausantis regio ir ilgam pakrauti teigiamų emocijų užtaisą. Pirmą kartą Lietuvoje rugpjūčio 14-15 dienomis savo pasirodymus surengs daugeliui regio mylėtojų jau gerai pažįstamas atlikėjas iš Jamaikos – Raymondas Wrightas.
Raymond Wright
Raymond Wright / Festivalio „Pasaulio muzika gyvai’12“ nuotr.

„Kviečiame visus per Žolines pasinerti į svaiginančius regio ritmus ir kartu su Raymondu Wrightu pasidžiaugti muzika, jaudinančiais dainų tekstais, vieni kitais ir tiesiog gyvenimu! Atlikėjas net neabejoja, kad būtent meilė yra didžiausia pasaulio vertybė, galinti suvienyti žmones taikai, todėl per savo muziką, kūrybą dainininkas nori pasidalinti meile ir su klausytojais. Geros nuotaikos ir pozityvumo tikrai netrūks“, – teigia world muzikos entuziastas ir festivalio organizatorius Žilvinas Švarplys.

Dabar jau pripažintas regio dainininkas R. Wright pasižymi unikaliais vokaliniais gebėjimais ir dažnai muzikos kritikų statomas į vieną gretą su tokiais talentais kaip Beres Hammond. Tačiau egzotiškoje  Jamaikoje augęs vokalistas savo muzikinę karjerą pradėjo ne kur kitur, o bažnyčios chore. Meilė bažnyčiai jį netgi pastūmėjo įgyti teologijos mokslinį laipsnį, tačiau R. Wrightas nepamiršo ir kito savo pašaukimo – muzikos. Profesionaliai muzikuoti puikiai savo įvairiaspalvį ir stiprų balsą valdantis atlikėjas pradėjo 1998-aisiais, o po trejų metų nusprendė savo karjerą tęsti Italijoje. Čia jis išleido puikiai klausytojų įvertintą albumą „Point Black“, toliau tęsė savo pasirodymus Europos scenose.

„Raymondas Wrightas širdyje yra regio atlikėjas, bet ne tik regio gerbėjai gali rasti kelią į jo muziką. Šis kuklus ir universalus vokalistas žino, kaip apžavėti, užhipnotizuoti auditoriją ir nusipelno savo vietos tarp mylimiausių šio amžiaus menininkų“, – apie iš Jamaikos kilusį muzikantą atsiliepia užsienio spauda. Tikėjimas, meilė muzikai ir savo vaikams – pagrindiniai R. Wrighto įkvėpimo šaltiniai, leidžiantys jam kurti ir atkakliai siekti savo tikslų. Atlikėjo energingos bei melodingos dainos įkvepia, jaudina bei duoda erdvės apmąstymams.

Pirmąjį Lietuvoje world muzikos festivalį „Pasaulio muzika gyvai’12“ rengia pelno nesiekianti organizacija „Gera muzika gyvai“. Festivalyje koncertus rengia keturi tarptautinės sėkmės sulaukę world žanro atstovai. Festivalio organizatoriai 8 proc. pajamų skirs labdaros ir paramos fondui „SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija“, kuris pinigus panaudos tėvų globos netekusių vaikų muzikiniam lavinimui ir instrumentams.

Festivalio koncertai vyks Vilniuje Mokytojų namų kiemelyje (Vilniaus g. 39/6) ir Kaune Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje (Rotušės a. 19): regio atlikėjas Raymondas Wrightas (Jamaika) – rugpjūčio 14 d. Kaune ir 15 d. Vilniuje; romų grupė „Romengo“ (Vengrija) – rugpjūčio 22 d. Vilniuje ir 23 d. Kaune; saksafonistas Saxas Gordonas (JAV) – rugpjūčio 29 d. Kaune ir 30 d. Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius