Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Šimonytė atsakė, kodėl „Naujos kartos Lietuvos“ plane nenumatyta lėšų kultūrai: „Tai mažoji pinigų dalis“

Ketvirtadienį premjerė Ingrida Šimonytė lankėsi Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT). Konferencijos metu teirautasi, kodėl programoje „Naujos kartos Lietuva“ kultūros sektoriui nenumatyta pinigų, o ypač nevyriausybinėms organizacijoms.

„Galėčiau atsakyti, kad mes dažnai neįvertiname turinio, kuris yra finansuojamas vienais ar kitais viešaisiais pinigais. Žmonės gali pamatyti sąsają tik tokiu būdu, kai parašyta kažkas ir suma. Ne taip yra skiriamos lėšos vienai ar kitai sričiai. Yra numatytos priemonės, pavyzdžiui, skaitmeninimui. Ten tikrai yra priemonių, susijusių su kultūra.

Žmonės gali pamatyti sąsają tik tokiu būdu, kai parašyta kažkas ir suma.

„Naujos kartos Lietuvos“ fondas yra susijęs su tam tikromis reformomis, bet tikrai ne su viskuo, ką daro Vyriausybė. Ji vykdo savo programą ir turi gana platų priemonių planą, yra nauja Europos Sąjungos finansinė perspektyva. Joje esama ir investicinių bei minkštiesiems projektams skirtų lėšų“, – teigė premjerė.

„Man truputį gaila, kad daugeliui Lietuvos kritikų atrodo, kad „Naujos kartos Lietuva“ – vieninteliai pinigai, – mąstė ji. – Jeigu lygintume šį fondą su ES biudžetu, tai santykis būtų 1:7. Tad galime įsivaizduoti, kur iš tiesų yra pagrindinis reformų pokyčių finansavimo šaltinis. Tai yra naujas ES finansavimo biudžetas, jau nekalbu apie nacionalines lėšas.“

I.Šimonytės buvo teirautasi, kada ji paskutinį kartą buvo spektaklyje. „Praėjusiais metais, – atsakė ji. – Bet ne dramos teatre.“

Man truputį gaila, kad daugeliui Lietuvos kritikų atrodo, kad „Naujos kartos Lietuva“ – vieninteliai pinigai.

Pasak premjerės, šį kartą LNDT ji apsilankė turėdama tikslą susipažinti su teatro rekonstrukcijos progresu.

„Direktorius aprodė, kas jau yra padaryta, kada ketinama bent iš dalies pradėti rodyti spektaklius. Vyriausybės darbas yra ne tik reguliuoti pandemijos ir karantino nutarimus, kažkokius kitus dalykus daryti, bet ir matyti, kas vyksta kultūros lauke“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius