-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunojo dizainerio prizas 2019“: išrinkite geriausią komunikacijos dizaino kategorijos darbą

Jau devintą kartą VDA „Dizaino inovacijų centro“ rengiamas konkursas „Jaunojo dizainerio prizas“ kviečia išrinkti, publikos nuomone, geriausius produkto, komunikacijos, mados dizaino ir dizaino tyrimų darbus. Balsuokite už Jums labiausiai patikusį komunikacijos dizaino kategorijos darbą.
Saulė Kašėtaitė. „Augalo Utopija“
Saulė Kašėtaitė. „Augalo Utopija“ / Organizatorių nuotr.

Justina Navickaitė. Spekuliatyvus projektas „SOL 01.01.01“

„SOL 01.01.01“ - tai komunikacinė sistema Marso kolonizacijai, perteikianti asociatyvinę istoriją apie Marsą ir suteikianti čionykščio gyvenimo patirtį. Tai galimybė išgyventi situaciją, kuri dar nėra įvykusi ir kurios procesu kol kas galima tik spekuliuoti. Per multisensorinius pojūčius, žiūrovas supažindinamas su Marsu ir jo kolonizavimo procesu. Interaktyvi ekspozicija, kurianti asmeninį ryšį su raudonąja planeta, leidžia persikelti į erdvę, kurioje žmogus kol kas dar nėra buvęs. Pasitelkiant skirtingus estetinius ir vizualinius sprendimus, projektu yra siekiama skatinti visuomenės susidomėjimą kosmosu ir padėti išlaisvinti žiūrovo vaizduotę, suteikti galimybę patikėti tuo, kas šiandien dar atrodo neįtikėtina.

Aurelija Slapšytė. Tipografinis projektas „Nykstančios kopos“

Lėtas nykimas tai natūralus procesas, kuris vyksta nuo pirmosios žemės dienos. Dėl nuolatinės žmogaus asimiliacijos aplinkoje nykimo procesą iki pat jo pasiekiamos kritinės ribos yra gana sunku pastebėti. Kol pasaulyje tirpsta ledynai, sunyksta miškai ar griūna amžius atlaikę miestai, Lietuvoje iš lėto byra Kuršių nerijos kopos. Kasmet čia dėl besikeičiančių oro sąlygų ir neatsakingo žmonių elgesio kopos vis labiau keičia savo reljefą. Amžius atlaikiusios tarsi nesibaigiančios smėlio kalvos po truputį byra. Tipografiniame projekte „Nykstančios kopos“ stengiuosi įprasminti Kuršių nerijos unikalumą bei supažindinti žmogų su neatsakingo elgesio Neringoje pasekmėmis.

Nykstantiems procesams įamžinti sukūriau šriftą „Naglis“. Šis šriftas lyg iš rečiausių Kuršių nerijos augalų išaugintas, Baltijos jūros nušlifuotas gintaras. Atskirai sukurtos 122 nykstančios šrifto „Naglis“ versijos kaip ir kopos deformuojasi pučiant vakarų vėjui. Sukurtame šrifto tinklalapyje kiekvienas bandymas atsisiųsti šį šriftą vis labiau jį naikins.

VIDEO: Aurelija Slapšytė „Naglis“
VIDEO: Aurelija Slapšytė. „Knyga“

Tik atsakingas žmogaus pasirinkimas siunčiantis gali paskatinti projekto ilgaamžiškumą taip, kaip ir sąmoningas lankytojų elgesys prisidėti prie unikalaus Kuršių nerijos kraštovaizdžio išsaugojimo.

Projektui sukurtoje išnykusio turinio knygoje žiūrovas ras informaciją ne tik apie Kuršių nerijos istoriją, unikalumą, problemas bet ir kūrybinį nykstančių kopų projektą. Nors nykimo sustabdyti neįmanoma, tačiau bendromis jėgomis galime sulėtinti vykstančius procesus. Pirmasis bendras darbas – sąmoningas ateities pasirinkimas.

Saulė Kašėtaitė. „Augalo Utopija“

„Augalo Utopija“ - spekuliatyvaus dizaino projektas, kuris pasakoja apie ateities viziją, kuomet natūralią gamtą pakeis mūsų sukurti patobulinti augalų hibridai. Nubrėžtos ribos tarp gamtos pasaulio ir mūsų aukštųjų technologijų išnyksta.

Žmogus prisiima Dievo vaidmenį, kurdamas naujas gyvybės formas iš organinių bei mechaninių priemonių. Tačiau kyla klausimas, kiek šie tobulinimai atneš naudos ir ar tai nenuves į katastrofą, kuomet nebesuvaldyti procesai virs ateities kataklizmu?

VIDEO: Saulė Kašėtaitė „Augalo Utopija“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius