Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltinimų dėl nederamo seksualinio elgesio sulaukęs J.Vaitkus svarsto kreiptis į teismą

Scenografės Simonos Biekšaitės kaltinimų dėl nederamo seksualinio elgesio sulaukęs režisierius Jonas Vaitkus svarsto kreiptis į teismą, skelbia naujienų portalas delfi.lt.
Jonas Vaitkus
Jonas Vaitkus / Donato Stankevičiaus nuotr.

„Suprantu, dėl ko skambinate, bet šiandien (pirmadienį) nekomentuosiu, nes ryt (antradienį) skelbsiu viešą laišką. Tada galėsime kalbėtis. Toliau į teismą žadu duoti“, – delfi.lt tikino J.Vaitkus.

Režisierius patikino, kad planuoja dėl kreipimosi tartis su advokatu.

Praėjusią savaitę daug dėmesio sulaukė paskelbti liudijimai apie nederamą Vilniaus dailės akademijos (VDA) dėstytojų seksualinį elgesį, dalis jų buvo anoniminiai. Savo ruožtu S.Biekšaitė socialiniame tinkle „Facebook“ sekmadienį parašė, kad J.Vaitkus netinkamai elgėsi 2009 metų vasarą jai atvykus į režisieriaus namus darbo reikalais – jai buvo pasiūlyta sukurti scenografiją spektakliui „Juodasis Strazdas“. Ji teigia, kad režisierius priekabiavo išgėręs.

BNS su J.Vaitkumi nepavyko susisiekti – jo telefonas išjungtas. „Lietuvos ryto“ televizijai savaitgalį režisierius sakė negalintis konkrečiau komentuoti savo elgesio prieš daug metų, bet tikino, jog apie jį skleidžiama daug gandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius