Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kultūros ministras su muziejų atstovais aptars jų veiklos atnaujinimo galimybes

Šalyje gerėjant epidemiologinei situacijai kultūros ministras Simonas Kairys su muziejų atstovais aptars jų veiklos atnaujinimo galimybes.
Simonas Kairys
Simonas Kairys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ketvirtadienį susitinkame su Muziejų taryba, o penktadienį – su ministerijai pavaldžių muziejų atstovais. Išsiaiškinsime visus su šių įstaigų atvėrimu kylančius klausimus ir kitą trečiadienį keliausime į Vyriausybės posėdį svarstyti muziejų ir galerijų, o taip pat bibliotekų skaityklų bei renginių neišlipant iš automobilio veiklos atnaujinimų!“ – savo „Facebook“ paskyroje pranešė ministras.

„Tikiuosi, kad po savaitės jau žengsime šį reikšmingą žingsnį susigrąžinant kultūrinį vyksmą, kuris ypač svarbus tiek šio sektoriaus atstovams, tiek bendrai mūsų visuomenės savijautai“, – teigė jis.

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį po Vyriausybės posėdžio pranešė, kad kitą savaitę su karantino palengvinimais Ministrų kabinetas galės svarstyti ir galimybę atverti kultūros įstaigas.

Kultūros įstaigos – muziejai, bibliotekos, teatrai, koncertų salės, kino teatrai – uždaryti nuo praėjusių metų lapkričio 7-osios, kai šalyje dėl COVID-19 plitimo įvestas antrasis visuotinis karantinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius