Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos UNESCO komisijos sekretoriatas perduotas Vyriausybei

Lietuvos UNESCO komisijos sekretoriatas nuo liepos perduodamas Vyriausybei, trečiadienį nusprendė Ministrų kabinetas.
Unesco
UNESCO / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Toks sprendimas priimtas, nes UNESCO komisijos veikla susijusi su kelių ministrų valdymo sritimis, ir pakeitus jų pavaldumą tikimasi geresnio veiklos koordinavimo. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatas iki šiol buvo pavaldus Kultūros ministerijai.

„Mes visiškai pritariam pateiktam projektui, jis suderintas ir su UNESCO komisija“, – per Vyriausybės posėdį sakė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato vadovė Asta Junevičienė anksčiau BNS patvirtino pritarianti pavaldumo keitimui, nes komisija veikia ne tik kultūros, bet ir mokslo bei švietimo srityse, tad ją aptarnaujantis sekretoriatas norėtų skirti daugiau dėmesio visoms sritims bendradarbiaudamas tiesiogiai su Vyriausybe.

„UNESCO yra politinė tarptautinė organizacija, todėl idealiau yra bendrauti būnant po Vyriausybės kanceliarija, nes tuomet tiksliai žinosime, ko siekia Vyriausybė, valstybė, galime pajungti ir nevyriausybininkus, galime apimti daugiau sričių ir programų, nei tik kultūros“, – BNS paaiškino komisijos generalinė sekretorė.

Jungtinių Tautų agentūros UNESCO tikslas – prisidėti prie pasaulio taikos ir saugumo stiprinimo vystant bendradarbiavimą tarp tautų švietimo, mokslo, kultūros ir komunikacijos srityse. UNESCO Nacionalinės komisijos buria Vyriausybės ir nevyriausybinių sektorių ekspertus ir įgyvendina organizacijos veiklos programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius