Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

MO muziejuje – sekmadieniai šeimai

Spalio 18 dieną sostinėje atsidarysiantis MO muziejus kiekvieną sekmadienį kvies leisti laiką su šeima. Bendradarbiaudamas su teatru „Pradžia“, muziejus kas savaitę lauks vaikų su specialia programa ir žaidimais.
Baigiamas statyti MO muziejus
Baigiamas statyti MO muziejus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 MO muziejus

Muziejuje bus organizuojami užsiėmimai 3–8 metų vaikams, kurie vyks nuo 10 iki 14 val. Per šį laiką įvyks 4 teatriniai užsiėmimai po 45 min., kuriuose galės dalyvauti iki 20-ties vaikų.

Užsiėmimus ves aktorių, šokėjų ar muzikantų ir teatro edukologijos specialistų duetai. Užsiėmimą sudarys susipažinimo ir aktyvūs fiziniai žaidimai, vaidybinės užduotys, atsipalaidavimo rutinos ir kūrybinės dirbtuvės.

Vedėjai žada pristatyti MO muziejų ir parodos temą. Pastaroji bus įsiūta į visus užsiėmimo žaidimus, taip siekiant, kad vaikai suprastų parodos raktažodį, esmę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ MO muziejuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ MO muziejuje

„MO muziejus siekia, kad vaikams nuo pat mažų dienų būtų smagu muziejuje ir jie mielai norėtų čia grįžti. Norime, kad formuotųsi nauji kultūriniai įpročiai, taigi nuo pat atsidarymo didelį dėmesį skirsime vaikams bei siūlysime paslaugas, atliepiančias šeimos poreikius. Nereikės nei iš anksto planuoti, nei registruotis – tiesiog žinoti, kad esi laukiamas ir atvykti“, – pranešime žiniasklaidai cituojama MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė.

„Teatro „Pradžia“ pagrindas – pagarba vaikui. Teatre dirba edukologai, aktoriai, kurie kūrybą patiems mažiausiems vertina itin rimtai ir atsakingai. Bendradarbiavimas su MO yra labai natūralus mūsų veiklos pratęsimas. Sukurti programą vaikams meno muziejuje yra ne tik įdomus iššūkis, bet ir garbė. Kai išgirdome apie galimybę, iškart supratome, kad turime čia būti, tai toks svarbus Lietuvos kultūros etapas“, – teigia teatro „Pradžia“ vadovė Aušra Paukštytė.

„Kol vaikai dalyvaus teatro „Pradžia“ užsiėmimuose, tėvai galės apžiūrėti vykstančias parodas, o norintys dalyvauti kartu su vaikais tikrai nebus išprašyti. Visada raginsime šeimas vėliau parodą apžiūrėti ir drauge – juk tai puikus pretekstas pasikalbėti, atrasti kažką naujo. Todėl MO paruošė vaikišką užduočių knygelę „MOmukas“. Vaikų lauks kūrybinės užduotys, o tėvų – įdomūs faktai“. – rašoma pranešime.

MO muziejaus statybos prasidėjo praėjusių metų pavasarį prieš tai nugriovus čia daugiau nei penkis dešimtmečius stovėjusį kino teatrą „Lietuva“.

Statybas finansavo Danguolė ir Viktoras Butkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius