Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 13 /21:36

Nacionalinės premijos laureatė V.Kuodytė nebuvo įleista į premijų teikimo ceremoniją, prezidentūra ir ministerija atsiprašo

Ketvirtadienį prezidentūroje iškilmingos ceremonijos metu buvo įteiktos Nacionalinės kultūros ir meno premijos. Tačiau tarp jų premijos laureatės, aktorės Viktorijos Kuodytės nebuvo, nes ji nebuvo įleista į prezidentūrą. Prezidentūra ir Kultūros ministerija dėl incidento oficialiai atsiprašė, o po šį vakarą vykusio spektaklio kultūros ministras ir prezidento patarėja asmeniškai atsiprašė V.Kuodytės ir įteikė jai gėlių.
Viktorija Kuodytė
Viktorija Kuodytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Susisiekus su Viktorija Kuodyte ji sakė: „Nebuvau įleista į prezidentūrą, nes neturėjau kvietimo ir nebuvau įtraukta į laureatų sąrašą. Praėjus apžiūrą, kai galiausiai priėjau prie atsakingo žmogaus, pateikiau asmens tapatybės kortelę, kurios buvo reikalauta. Peržiūrėjus sąrašus, kaip suprantu, mano pavardės nebuvo. Tada darbuotoja išėjo tartis su kitais žmonėmis, ką daryti.

Kiti žmonės, mačiau iš kūno kalbos, sakė, kad reikia to lapuko, ant kurio užrašyta, kad esu kviečiama. Aš jį buvau atidavus mamai, o ji tuo metu jau buvo salėje. Nemaniau, kad tai yra toks reikšmingas dalykas, juo labiau kad savo asmens tapatybės kortelę pateikiau. Grįžusi darbuotoja paprašė pakvietimo, pasakiau, kad kitas paliktas mašinoje. Ji pasakė jį atsinešti“, – sakė V.Kuodytė.

Nebuvau įleista į prezidentūrą, nes neturėjau kvietimo ir nebuvau įtraukta į laureatų sąrašą.

Anot jos, žmonės, stovėję eilėje, sakė, kad ji yra premijos laureatė ir privalo būti įleista, tačiau tai nepadėjo.

„Išėjau. Bet lyja lietus, esu pasiruošusi tokiai ceremonijai, sušukuotais plaukais... Iki mašinos nuėjusi supratau, kad negrįšiu. Suėmė neadekvatus jausmas. Esi laukiamas, bet tuo pačiu šiek tiek vienodai visiems. Ką pasakyti? Turbūt nieko. Nelabai turiu komentarų“, – sakė V.Kuodytė.

Ceremonijos metu V.Kuodytė paminėta nebuvo.

Prezidentūra atsiprašo

Prezidentūra pripažino, kad klaida padaryta.

„Šiandien Prezidentūroje vykusioje Nacionalinių kultūros ir meno premijų įteikimo ceremonijoje dėl apmaudžios administracinės klaidos nedalyvavo premijos laureatė aktorė Viktorija Kuodytė.

Paaiškėjo, kad ji nebuvo įtraukta į Kultūros ministerijos Prezidentūrai pateiktą sąrašą.

Jai atvykus į Prezidentūrą paaiškėjo, kad ji nebuvo įtraukta į Kultūros ministerijos Prezidentūrai pateiktą sąrašą ir jai nebuvo išrašytas leidimas patekti į Prezidento rūmus. Leidimų biurui derinant formalumus dėl leidimo suteikimo, laureatė išėjo ir su ja nepavyko susisiekti telefonu“, – rašoma prezidentūros pranešime spaudai.

Prezidentūra nuoširdžiai atsiprašo laureatės V.Kuodytės ir jos artimųjų.

„Prezidentas su ja asmeniškai susitiks ir įteiks Nacionalinę kultūros ir meno premiją“, – teigiama pranešime.

Kultūros ministerija atsiprašo dėl „apmaudžių techninių klaidų“

Komentuodama tai, kad V.Kuodytė nebuvo įleista į ceremoniją, Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Jana Mikulevič 15min sakė: „Kultūros ministerija atsiprašo dėl tikrai apmaudžios techninės klaidos, šią dieną, kaip ir bet kurią kitą dieną, ji tikrai neturėjo įvykti. Atsiprašome laureatės, jos artimųjų ir greitu metu tikimės paskirtą Nacionalinę premiją įteikti taip, kaip pridera. Situacija yra tikrai negraži, bet mums nebelieka nieko kito, tik atsiprašyti.“

Tai, kad V.Kuodytė nebuvo paminėta ir per pačią ceremoniją, ministerija taip pat vadina „apmaudžia technine klaida“.

Po šiandien Jaunimo teatre vykusio Árpádo Schillingo spektaklio „Autonomija“, kuriame vaidina V.Kuodytė, atsiprašyti ir jai gėlių įteikti atvyko kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas ir prezidento patarėja Sonata Šulcė.

VAD: laureatės nebuvo sąraše

Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktorius Rymantas Mockevičius 15min teigė, kad premijos laureatė nebuvo įleista, nes jos nebuvo sąraše.

„Mūsų mergina ir vaikinai jos prašė luktelėti, kol bus paskambinta ir išsiaiškinta, bet ji nusprendė išeiti (…) Jie prašė palaukti, kol bus paskambinta rengėjams ir patikslinta ši informacija. Ir ji tikrai būtų buvusi įleista“, – teigė departamento vadovas.

Supraskite teisingai, žmonės gali nepažinoti visų žymių Lietuvos žmonių.

R.Mockevičius pabrėžė, kad VAD pareigūnai svečius įleidžia tik pagal jiems pateiktą sąrašą.

„Supraskite teisingai, žmonės gali nepažinoti visų žymių Lietuvos žmonių“, – pabrėžė pašnekovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rymantas Mockevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rymantas Mockevičius

Aktorei Viktorijai Kuodytei premija buvo paskirta už asmenybės žymę šiuolaikiniame teatre.

Teatro ir kino aktorė Viktorija Kuodytė (g. 1970) baigė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vaidina teatre ir kine. Per savo karjerą dirbo su tokiais režisieriais kaip Eimuntas Nekrošius, Krystianas Lupa, Gintaras Varnas, Jonas Vaitkus, Algimantas Puipa ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius