Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinis muziejus nežinojo, kad jiems bus perduotas P.Cvirkos paminklas

Nekilnojamojo kultūros paveldo ekspertų taryba antradienį išbraukė sovietmečio rašytojo ir politinio veikėjo Petro Cvirkos paminklą iš kultūros vertybių registro. Vilniaus vicemero Valdo Benkunsko teigimu, paminklo nebeliks dar šiais metais. Jį turėtų perimti Nacionalinis muziejus, kuris surengs ekspoziciją apie tai, „kaip sovietiniais metais menininkai buvo prievartaujami kurti meną“. Šią žinią Nacionalinis muziejus pavadino „savivaldybės užbėgimu įvykiams už akių“, o apie tokią ekspoziciją sprendimų nėra.
15min koliažas
15min koliažas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tuo metu V.Benkunskas spaudos konferencijoje teigė: „Manome, kad P.Cvirkos paminklas puikiai tiks į šios naujos ekspozicijos kontekstą.“

Nacionalinio muziejaus viešųjų ryšių specialistas Arminas Šileikis 15min sakė, kad jo atstovaujama įstaiga kol kas nėra išreiškusi noro dėl Petro Cvirkos paminklo paėmimo.

15min primena, kad birželio pradžioje Nacionalinis muziejus pats pasisiūlė priimti Žaliojo tilto skulptūras bei ateityje eksponuoti jas buvusioje areštinėje.

„Tai buvo muziejaus iniciatyva. Matėme, kad skulptūros gali būti aktualios, nes mokslininkai tiria sovietmečio laikotarpį. Tikrai ateityje padarytume parodą apie tai. Taip pat buvo kalbama apie Žaliojo tilto skulptūrų eksponavimą atviroje erdvėje, t. y. buvusioje areštinėje, kur, mūsų manymu, yra geriausia vieta jai iš visų muziejaus turimų vietų“, – aiškino komunikacijos specialistas.

Pasak pašnekovo, ten pat galėtų atsidurti ir P.Cvirkos statula, jeigu situacija taptų aiškesnė. Galbūt muziejus ir išreikš tą norą, bet kol kas to dar nesvarstė, pažymėjo A.Šileikis.

Anot jo, „parodų klausimas yra kiek tolimesnis“ ir diskusijos apie konkrečią parodą dar nevyksta. Taip pat šiuo metu Nacionalinis muziejus vis dar ieško, kas galėtų restauruoti Žaliojo tilto skulptūras.

„Kol kas nieko negaliu pakomentuoti, – sakė A.Šileikis, – dabar muziejus svarstys – ar pasisiūlyti savivaldybei ir imti P.Cvirkos paminklą kartu su Žaliojo tilto skulptūromis, ar apsiriboti tik pastarosiomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius