-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje bus įamžintas S.Povilaičio atminimas: autografas ant koncertų salės

Jau šią vasarą kurorto svečiai galės įvertinti Palangoje gyvenusiam ir kūrusiam maestro Stasiui Povilaičiui skirtą atminimą. Jo indėlis muzikoje bus įamžintas autografu ant kurorto koncertų salės fasado.
Stasio Povilaičio atminimas bus įamžintas Palangos koncertų salės
Stasio Povilaičio atminimas bus įamžintas Palangos koncertų salės / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Žinomo estrados dainininko atminimo įamžinimo komisija laimėtoju vienbalsiai išrinko Romo Klimavičiaus ir Gerdos Antanaitytės sukurtą projektą „Autografas”. Preliminari jo vertė – 24 tūkst. 200 eurų.

Šio sumanymo autoriai pažymi, kad S.Povilaitis ir buvusi Palangos vasaros estrada (dabar Palangos koncertų salė) – du neatsiejami reiškiniai, daugiau nei 40 metų lydėję ne vieną žmonių kartą.

„Šis duetas įprasmina Lietuvos estrados istoriją. Laikas pakeičia aplinką ir žmones, tačiau legenda išlieka. Siūlomas sprendinys – maestro autografo įspaudas, nugulęs ant Koncertų salės fasado elemento, įprasmina asmens ir vietos neatsiejamą tarpusavio ryšį“, – aiškino idėjos autoriai.

Asmeninio albumo nuotr. /Stasio Povilaičio atminimas bus įamžintas Palangos koncertų salės
Asmeninio albumo nuotr. /Stasio Povilaičio atminimas bus įamžintas Palangos koncertų salės

Konkursą laimėjusi architektė Gerda Antanaitytė 15min pabrėžia, kad autografas yra neatsiejama atlikėjo gyvenimo dalis, tai įamžinti atrodė reikšmingiausia.

„Stasys buvo paprastas žmogus, kiek girdėjome iš jo artimos aplinkos žmonių, nemėgo skulptūrų ir pompastikos, todėl nusprendėme, kad įamžinti jo atminimą įspaustu autografu bus tinkamiausia“, – aiškino architektė.

Anot idėjos autorės, gamybos darbai jau pradėti, juos planuojama užbaigti gegužę. Vasarojančius pasitiks jau atnaujintas Palangos koncertų salės fasadas.

„Man pačiai S.Povilaitis buvo autoritetas, jo dainos yra nesenstančios, todėl matyti, kad mūsų darbas įamžins jo atminimą, yra didelė garbė“, – džiaugėsi G.Antanaitytė.

Popdainininkas, dainų tekstų autorius S.Povilaitis mirė 2015 metų spalį. Jis daug koncertavo Lietuvoje ir užsienyje, yra pelnęs A.Šabaniausko (1991 metais), Gintarinės palmės (1993 metais), Bravo (1997 metais ) premijas ir kitus apdovanojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius