-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybės kviečiamos prisidėti prie kultūros ir meno darbuotojų atlyginimų didinimo

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas kreipėsi į šalies savivaldybes kviesdamas pasirašyti papildomą susitarimą prie memorandumo tarp Kultūros ministerijos ir savivaldybių, kuriuo siekiama bendromis pastangomis didinti savivaldybių kultūros ir meno darbuotojų atlyginimus.
Prie Švietimo ir mokslo ministerijos
Prie Švietimo ir mokslo ministerijos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šių metų valstybės biudžete kultūros ir meno darbuotojų atlyginimams didinti skirta 14 mln. eurų. Iš jų 5,07 mln. eurų – dirbantiesiems savivaldybių kultūros įstaigose. Šios lėšos pastarųjų darbuotojų atlyginimus leidžia didinti vidutiniškai 7 proc. Kultūros ministro kreipimesi į savivaldybes prašoma skirti papildomą ne mažiau kaip 3 proc. finansavimą, kad savivaldybių kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai vidutiniškai didėtų ne mažiau kaip 10 proc. Šis siekis buvo pristatytas pernai metų pabaigoje Kaune vykusiame kultūros ministro susitikime su šalies savivaldybių merais.

Minėtų lėšų poreikis buvo suplanuotas ir paskirstytas atsižvelgiant į savivaldybių kultūros ir meno darbuotojų pareigybių skaičių.

Savivaldybės prašomos apie priimtus sprendimus Kultūros ministeriją informuoti iki sausio pabaigos.

Memorandumas „Dėl bendradarbiavimo siekiant didinti savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų darbo apmokėjimą“ pasirašytas 2018 m. spalio 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius