-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikalaus Lėlių vežimo teatro vadovas Panevėžio valdžios maldauja trijų aktorių etatų

Panevėžio lėlių vežimo teatras – vienintelis Europoje lėlių vežimo teatras, įkurtas 1986 metais. Jo įkūrėjas teatro vadovas – Antanas Markuckis. Nors tai vienintelis toks teatras Europoje ir kitąmet minės 33 metų sukaktį, teatro nūdiena nėra pati geriausia. Jau pats faktas, kad teatre dirba septyni aktoriai, iš kurių net 4 ukrainiečiai, daug ką pasako.
Antanas Markuckis
Antanas Markuckis / Simono Barono nuotr.

Be to, susirgus nors vienam aktoriui, sustoja visų repertuarinių spektaklių rodymas. Todėl teatras priverstas atšaukti spektaklius, o jei negalima rodyti spektaklius – visa teatro veikla nueina perniek.

Surašė prašymą

Todėl Lėlių vežimo teatro vadovas A.Markuckis, neapsikentęs su tokia situacija, surašė prašymą adresuotą Panevėžio miesto vicemerui, laikinai vaduojančiam merą Petrui Luomanui, administracijos direktoriui Rimantui Paužai, Tarybos kultūros ir meno komitetui, visiems Tarybos nariams ir Savivaldybės Kultūros ir meno skyriui.

Unikalaus teatro vadovas A.Markuckis prašyme nurodo, kad, nors Lėlių vežimo teatro pristatyti nei panevėžiečiams, nei Lietuvai nereikia, bet susiduria su neišsprendžiama problema – aktorių etatų trūkumu.

„Pateikiant 2019 metų biudžeto projektą buvome numatę lėšas papildomiems trims aktorių etatams, tačiau susipažinę su Panevėžio miesto savivaldybės administracijos 2019 metų planuojamais asignavimais, matome, kad lėšų nenumatyta ir vėl į mūsų prašymą neatsižvelgta“, – rašo teatro vadovas prašyme ir teigia:

„Pasipildžius trimis aktorių etatais būtų galima statant spektaklį formuoti dvi trupes, keisti, įvedinėti aktorius, teatro veikla nestotų dėl menkiausių priežasčių, uždirbtume daugiau lėšų. Per metus teatre įvyksta vidutiniška apie 250 renginių (spektakliai, edukacinės programos), kuriuos pamato virš 20 tūkst. žiūrovų, o aktorius vidutiniškai per metus dirba 264 dienas, o tai yra spektakliai rodomi kasdien įskaitant būtiną laiką repeticijoms, naujų spektaklių pastatymam.“

A.Markuckis prašymą užbaigia tokiais žodžiais: „Prašome padėti išspręsti šiuo metu teatrui pačią opiausią problemą įsteigiant tris aktoriaus etatus ir rasti galimybę skirti 2019 metams papildomai 33 300 eurų mokos fondui.“

Neišgirdo žodžio „ne“

Naujienų portalui JP teatro vadovas A.Markuckis sakė, kad tikisi teigiamo sprendimo iš Savivaldybės.

„Neišgirdau griežto „ne“. Todėl viliuosi, kad prašymas bus patenkintas. Kai prasidės kitų metų biudžeto svarstymas komitetuose, teks vaikščioti į juos ir įrodinėti, kodėl mums reikia trijų aktorių etatų. Be to, tą klausimą aptariau su miesto valdžia. Ji pritarė – reikia aktorių etatų“, – kalbėjo A.Markuckis ir tvirtino, kad vilties įsteigti 3 etatus yra.

Prašymas – argumentuotas

Vicemeras, laikinai vaduojantis merą P.Luomanas naujienų portalui JP sakė, kad susipažino su Lėlių vežimo teatro vadovo prašymu.

„Prašymą vizuoju Savivaldybės administracijos direktoriui R.Paužai, nors prašymo kopija ir jam įteikta. Manau, kad galimybė steigti papildomus 3 aktorių etatus yra. Tačiau nenorėčiau užbėgti įvykiams už akių, juk dar kitų metų biudžeto svarstymas neprasidėjo. Be to, tikiuosi sulauksime ir kitų kultūros įstaigų prašymų“, – teigė P.Luomanas ir sakė, kad A. Markuckio prašymas argumentuotas.

Tvirtins vasario mėnesį

Pasiteiravus, kada bus pradėtas svarstytas 2019 metų biudžetas, kada jis bus patvirtintas ir kokio dydžio planuojamas, vicemeras P.Luomanas aiškino:

„Biudžeto svarstymui skirti du mėnesiai. Manau, kad Tarybos komitetuose svarstymas prasidės sausio mėnesį, o biudžetą patvirtinti turėtume vasario mėnesį. Planuojama, kad 2019 metų biudžetas turėtų būti per 91,7 mln. eurų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius