Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Valstybiniai muziejai kvies juose lankytis nemokamai

2019 metais Kultūros ministerijai pavaldūs muziejai 12 sekmadienių lankytojus priims nemokamai. Taip tikimasi, kad muziejuose apsilankys daugiau šeimų. Tačiau kai kurių vadovai abejoja, ar sekmadieniais, o ypač vasarą ar pavasarį, juos užplūs lankytojai.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Muziejus Kultūra

2018 metais nemokamai muziejus lanko tik mokiniai. Kultūros ministerija nusprendė, kad kitais metais jai pavaldūs muziejai paskutinį mėnesio sekmadienį nemokai priims visus – taip juose Lankytis bus patogiau šeimoms.

Dabar sekmadieniais nedirbančio Maironio lietuvių literatūros muziejaus vadovė Aldona Ruseckaitė sako, abejojanti, ar nemokamais sekmadieniais užplūs lankytojai – senjorus muziejus ir taip nemokamai kviečia lankytis paskaitose, o šeimos su vaikais gali ateiti šeštadieniais, kai vyksta ekskursijos.

„Sekmadieniais, ypač vasarą, tikrai neateis, užtat, kad vasarą jauni tėveliai su vaikais važiuoja į gamtą, keliauja, dabar labai madinga keliauti po Lietuvą, gali ateiti žiemos, rudenio laikotarpiu. Šiaip jau labai įdomu bus po metų paskaičiuoti tą 12 sekmadienių ir pažiūrėti“, –

Kultūros ministerija ragina ir kitus muziejus, priklausančius, pavyzdžiui, savivaldybėms, 12 sekmadienių per metus atverti duris nemokamai. Kauno valdininkai sako dar galvojantys, kurią savaitės dieną tai daryti.

Žadama, kad už bilietus negautos pajamos bus kompensuojamos iš biudžeto, tam numatyta daugiau kaip pusė milijono eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius