Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Viasat History“ mini tarptautinę moters dieną su dviem naujais dokumentiniais filmais

Tarptautinė moters diena yra pasaulinė šventė, žyminti moterų socialinius, ekonominius, kultūrinius ir politinius laimėjimus. Šių metų kovo 8 d. „Viasat History“ švęs Tarptautinę moters dieną su dviem įstabiais filmais, kuriuose bus pagerbti keli neįtikėtini istorijon patekusių moterų indėliai.
„Viasat History“ mini tarptautinę moters dieną su dviem naujais dokumentiniais filmais
„Viasat History“ mini tarptautinę moters dieną su dviem naujais dokumentiniais filmais / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Drama Kinas

Pirmasis dokumentinis filmas, „Moterys, kurios kovojo su Hitleriu”, pasirodys kovo 8 d., pirmadienį, 21:00. Jame bus atskleistos istorijos apie moteris, kurios išdrįso pasisakyti prieš nacizmo ideologiją ir atsispirti žvėriškumui, nepaisydamos pasipriešinimo sistemai keliamos rizikos. Motinos, darbininkės, komunistės, socialistės ar konservatorės, vienuolės, studentės – visos šios moterys priklausė skirtingiems socialiniams sluoksniams ir kadaise buvo pavyzdingos Trečiojo Reicho pilietės. Kai kurios priklausė tam tikriems tinklams, kitos dirbo su savo vyrais, sužadėtiniais ir draugais. Dalis moterų net kovėsi prieš sistemą vienui vienos.

Partnerio nuotr./Moterys, kurios kovojo su Hitleriu
Partnerio nuotr./Moterys, kurios kovojo su Hitleriu

Nepaisant to, kad jų ateitis skendėjo nežinomybėje ir jos rizikavo būti įskųstos savo kaimynų ar net giminių, šios moterys toliau gabeno konfidencialią informaciją, platino antinacistines skrajutes ir gelbėjo žydus nuo deportavimo. Suėmimo atveju jas įkalindavo, ištremdavo ar net nužudydavo. Ištisus dešimtmečius žmonės jas prisiminė tik kaip žymiems vyriškos lyties pasipriešinimo dalyviams padėjusias pagalbininkes, ir net nesiteikė išsiaiškinti, koks buvo jų tikrasis indėlis į kovą prieš nacizmą. Kas buvo šios moterys? Kodėl jos nusprendė pasipriešinti režimui, stumdamos save ir savo šeimas į pavojų? Kokios buvo jų gyvenimo aplinkybės? Šis dokumentinis filmas atskleis vis dar plačiai nežinomą vokiečių moterų pasipriešinimo kovotojų istoriją, ir leis kelioms didvyrėms pagaliau išlįsti iš šešėlių į dienos šviesą. Tarp jų žiūrovai galės atpažinti propagandos ministerijos atstovę Libertas Schulze-Boysen, žurnalistę Ruth Andreas-Friedrich ir studentę Sophie Scholl.

Partnerio nuotr./Moterys, kurios kovojo su Hitleriu
Partnerio nuotr./Moterys, kurios kovojo su Hitleriu

Vyrai – medžiotojai, o moterys – rinkėjos. Būtent taip daugelis įsivaizduoja priešistorę. Antrasis Tarptautinę moters dieną žymintis „Viasat History“ dokumentinis filmas privers suabejoti šia teorija. Kovo 8 d., 22:05, pasirodys filmas „Kaulų mįslė: lyčių revoliucija“, kuris atskleis pagrinde su teismo ekspertize susijusius mokslinius metodus, padėjusius tyrinėtojams iš viso pasaulio rasti naujų įžvalgų apie priešistorę. Vyras kaip medžiotojas buvo laikomas šeimos maitintoju ir visuomenės galva kone nuo pat žmonijos istorijos ištakų. Bet, pasak šių dienų tyrinėtojų, ši samprata klaidinga. Su šia teorija ankstyvosios archeologijos atstovai darė prielaidą, kad XIX a. ir ankstyvojo XX a. status quo yra „natūrali“ visuomenės būsena. Tačiau, ne kiekvienas atradimas patvirtina šią idėją, ir archeologams šviežiai žvelgiant į žinomas vaidmenų sampratas, į dienos šviesą iškyla vis daugiau praeityje klaidingai suprastos informacijos atvejų ir stebinančių faktų. Šis įstabus dokumentinis filmas atskleis tiesą apie klausimus, ar akmens amžiaus menininkės, turtingosios bronzos amžiaus princesės ir kirviais besisvaidančios vikingės egzistavo iš tiesų.

Partnerio nuotr./Kaulų mįslė: lyčių revoliucija
Partnerio nuotr./Kaulų mįslė: lyčių revoliucija

Pasauliui kovo 8 d. švenčiant Tarptautinę moters dieną, „Viasat History“ leis žiūrovams pasimėgauti dviem dėmesį prikaustančiais dokumentiniais filmais, kurie papasakos apie įkvepiančius moterų laimėjimus ir atskleis negirdėtus faktus apie moterų revoliuciją. „Moterys, kurios kovojo su Hitleriu“ bus rodomas 22:00, ir iškart po to, 23:05, seks „Kaulų mįslė: lyčių revoliucija“.

Įsitikinkite ar sekate mus Facebook

Partnerio nuotr./Kaulų mįslė: lyčių revoliucija
Partnerio nuotr./Kaulų mįslė: lyčių revoliucija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius