-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viceministras: kitąmet kultūros darbuotojų algos turėtų didėti daugiausia 120 eurų

Kitais metais kultūros srities darbuotojų atlyginimai turėtų didėti daugiausia 120 eurų per mėnesį, teigia kultūros viceministras. Trečiadienį Seimo Kultūros komiteto posėdyje dalyvavęs Gytis Andrulionis teigė, kad kitų metų biudžeto projekte suplanuota papildomi 6,6 mln. eurų kultūrininkų darbo užmokesčiui didinti. Iš jų 4,7 mln. eurų skirs Vyriausybė, 1,9 mln. eurų prisidės savivaldybės.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viceministro teigimu, 58 merai iš 60 pasirašė memorandumą, kad prisidės prie kultūros darbuotojų atlyginimų kėlimo.

Pasak G.Andrulionio, 120 eurų padidėjimas susijęs ir su pareiginės algos bazinio dydžio kėlimu, ir su mokestinės naštos mažinimu, ir kitomis kompleksinėmis priemonėmis.

„Tai atitinka, kai buvo mitingas prie Vyriausybės, buvo kalbama su profsąjungomis, su Trišale taryba, tada išreikštas pageidavimas, noras padidinti atlyginimus kitais metais 75 eurais. Manome, kad šis tikslas yra įgyvendintas su kaupu. Be abejo, ta suma varijuoja, ji priklauso – bus kaupimas pensijų, nebus ir nuo daugybės kitų dalykų“, – aiškino G.Andrulionis.

Kultūros darbuotojų profesinių sąjungų teigimu, pernai Lietuvoje vidutinis mėnesinis šios srities atlyginimas buvo 593 eurai atskaičius mokesčius. Šalyje pernai iš viso buvo 13,3 tūkst. kultūros ir meno darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius