Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Visuomenės informavimo saugumo projektams paskirstyta 0,5 mln. eurų

Daugiau nei pusšimčiui žiniasklaidos projektų, kuriais bus stiprinama Lietuvos informacinė erdvė ir žiniasklaida tautinių bendrijų kalbomis, bus paskirstyta 0,5 milijono eurų, Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui (SRTRF) surengus specializuotą viešąjį konkursą, rašoma Kultūros ministerijos pranešime spaudai.
Eurai (asociatyvi nuotr.)
Eurai (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Šią sumą iš savo rezervo skyrė Vyriausybė, pritarusi Kultūros ministerijos prašymui papildomai skirti lėšų Lietuvos informacinei erdvei ir šalies žiniasklaidos tautinių mažumų kalbomis pajėgumams stiprinti išaugus aktualios informacijos poreikiui Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų kalbomis, kai dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje Lietuvos ir ES institucijos apribojo tam tikrų informacijos sklaidos kanalų rusų kalba prieinamumą.

Remiantis įvykusio konkurso rezultatais, bus finansuojami 55 projektai (iš viso pateiktos 86 projektų paraiškos), iš kurių 20 projektų bus įgyvendinami nacionalinėje žiniasklaidoje, 35 projektai bus įgyvendinami regioninėje žiniasklaidoje.

Projektų analitinis turinys auditoriją pasieks ir tautinių mažumų kalbomis, taip reikšmingai padidinant Lietuvos ir ES saugumo požiūriu svarbių ir aktualių įvykių analizės prieinamumą visuomenei.

Dalis projektų bus įgyvendinami Lietuvos žiniasklaidos priemonėms bendradarbiaujant su Ukrainos žurnalistais, taip pat Rusijos, Baltarusijos opozicinės žiniasklaidos atstovais. Regioninės žiniasklaidos projektais taip pat bus siekiama stiprinti informacinę aplinką Lietuvos pasienio teritorijose, kuriose vis dar juntama televizijos programų, perduodamų iš Rusijos Federacijos ir Baltarusijos radijo stočių, įtaka.

„Didelis pareiškėjų aktyvumas ir pateiktų projektų įvairovė liudija apie išaugusį poreikį nuosekliai stiprinti šią žiniasklaidos sektoriaus dalį.

Džiugu, kad pati žiniasklaida imasi iniciatyvos ir didina patikimos informacijos prieinamumą tautinių bendrijų kalbomis, kurdama tam atskiras programas ar platformas, bendradarbiaudama su Ukrainos, taip pat rusų ar baltarusių opozicinės žiniasklaidos atstovais. Kuo didesnis bus visuomenės atsparumas informacinėms grėsmėms, kuo labiau patikima ir objektyvi informacija gimtąja kalba bus prieinama tautinių bendrijų atstovams, tuo sėkmingiau galėsime atremti kylančius iššūkius“, – sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Visi paramą gavę projektai turės būti įgyvendinti šių metų IV ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius