-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nejaukiai intymus projektas „Liesti nepažįstamuosius“ laužo socialinius rėmus

Ar išdrįstumėte apsikabinti ką tik gatvėje sutiktą nepažįstamąjį? O dar ir papozuoti su juo prieš kamerą? Būtent to paprastų amerikiečių prašo fotografas Richardas Renaldi.
Projektas "Liesti nepažįstamuosius" laužo nusistovėjusius socialinius standartus
Projektas "Liesti nepažįstamąjį" laužo nusistovėjusius standartus

Fizinis kontaktas su nepažįstamu žmogumi dažnam yra nemalonus ir trikdantis. Pozuoti taip, tarsi ką tik sutiktas žmogus būtų tavo artimas draugas ar šeimos narys – būtent to projektu „Liesti nepažįstamuosius“ iš nepažįstamųjų, sutiktų JAV gatvėse, prašo fotografas R.Renaldi.

Jo tikslas – skatinti žmones trumpam pamiršti, kas jie tokie, ir nusifotografuoti su visiškai nepažįstamu žmogumi taip, jog jų kūnai fiziškai liestųsi.

„Matote visus šiuos žmones sugrupuotus. Būtent čia ir dabar jie visi yra susiję, bet iš tiesų, daugelis jų vienas kitam tėra nepažįstamieji. Man patiko tas dinamiškumas, norėjau jį ištyrinėti“, - apie įkvėpimą sukurti tokį projektą R.Renaldi pasakojo „PBS’s Art Beat“.

Fotografinį projektą „Liesti nepažįstamuosius“ R.Renaldi pradėjo dar 2007 metais. Jau septynerius metus pasiėmęs savo didelio formato senovinę kamerą, fotografas važinėja po įvairius Amerikos kampelius ir ieško modelių savo projektui. 

Neseniai, projektas „Liesti nepažįstamuosius“ tapo atviras visuomenei ir persikėlė į socialinius tinklus „Twitter“ ir „Instagram“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius