Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min komandai – „Vilniaus knygų mugės“ organizatorių apdovanojimas už 200 straipsnių

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po 2017-ųjų metų „Vilniaus knygų mugės“ organizatoriai apdovanojo dažniausiai ir išsamiausiai apie mugę, jos dalyvius bei renginius rašiusią žurnalistę, redakciją bei tinklaraštį. Šiemet dėmesio sulaukė naujienų portalas 15min, dienraštis „Verslo žinios“ ir tinklaraštis „Fantastiškų (-os) knygų žiurkės“. Organizatorių teigimu, planuojama, kad tokie apdovanojimai taps tradiciniais.
„Litexpo“ parodų grupės vadovė Milda Gembickienė, 15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius ir „Litexpo“ rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis
„Litexpo“ parodų grupės vadovė Milda Gembickienė, 15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius ir „Litexpo“ rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis / „Litexpo“ nuotr.

„Knygų mugės, kaip bene didžiausio kultūrinio renginio atgarsiai sklinda dar ilgai. Būtent po mugės dažnai pasirodo interviu su užsienio svečiais bei lietuvių autoriais, pasipila renginio recenzijos, apžvalgos. Taip pat pastebimai pagausėja temų, kurias inspiruoja mugės diskusijų klubo programa. Tad sąmoningai luktelėjome, kad galėtume atidžiau įsižiūrėti ir pamatyti, kurie žurnalistai ir žiniasklaidos kanalai šiemet mugei skyrė didžiausią dėmesį“, – sako apdovanojimą įsteigusio parodų ir kongresų centro „Litexpo“ parodų grupės vadovė Milda Gembickienė.

Apdovanojimai įteikti trijose kategorijose: daugiausia publikacijų parengusi redakcija, daugiausia rašęs žurnalistas bei aktyviausiai mugę nušvietęs neformalus žiniasklaidos kanalas-tinklaraštis.

Remiantis beveik trijų mėnesių žiniasklaidos monitoringo duomenimis, šiemet apdovanota „Verslo žinių“ žurnalistė Beatričė Laurinavičienė, kaip daugiausia publikacijų parengusi žiniasklaidos atstovė. Aktyviausiai mugės aktualijas nušvietusia redakcija tapo 15min komanda, parengusi per 200 publikacijų. O neformaliu žiniasklaidos kanalu tapo tinklaraštis „Fantastiškų (-os) knygų žiurkės“, aktyviai atspindėjusios mugės aktualijas tiek prieš, tiek per renginį.

Anot M.Gembickienės, mintis apie apdovanojimus kirbėjo jau senokai, juo labiau kad į renginį kasmet akredituojasi šimtai žurnalistų iš Lietuvos ir užsienio, o žiniasklaida itin daug dėmesio skiria kultūrinėms bei su literatūra susijusioms temoms.

„Itin džiugina didelis žurnalistų susidomėjimas bei tai, kad kiekvienas žiniasklaidos kanalas randa sau aktualių ir įdomių temų, rakursų, pašnekovų. Tai, kad šiemet vardinis plunksnakotis buvo įteiktas „Verslo žinių“ žurnalistei – akivaizdus įrodymas, kad kultūra, tai laukas, įdomus visiems, net ir specializuotiems leidiniams“, – pastebi ji.

„Vilniaus knygų mugė“ šiemet surengta jau 18-tą kartą. Kasmet keturias dienas trunkančiame renginyje apsilanko per 60 tūkst. lankytojų, įsikuria per 300 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio valstybių, vyksta per 400 įvairaus pobūdžio renginių bei diskusijų, o parodų ir kongresų centras „Litexpo“ tampa ne tik kultūrinio, bet ir visuomeninio gyvenimo centru, kuriame susitinka ir susipina įvairios visuomeninio gyvenimo sferos.

2018 metais mugė lankytojus kvies su tema „Skaitau Lietuvą, skaitau pasaulį“ ir vyks vasario 22–25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius