-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Scena iš režisieriaus Kornélio Mundruczó spektaklio „Moters dalys“
Scena iš režisieriaus Kornélio Mundruczó spektaklio „Moters dalys“

Rugsėjo 27

Paskaita „Mariana Veriovkina. Pirmeivė iš Vilniaus“ iš ciklo „Moterys mene“ – 18 val. Vilniaus rotušėje menotyrininkė dr.Laimą Laučkaitė pristatyus rusų kilmės vokiečių ekspresionizmo dailininkės Marianos Veriovkinos /Marianne von Werefkin (1860-1938) gyvenimo ir kūrybos vingius.

„Sirenos“ pristato vengrų režisieriaus Kornélio Mundruczó spektaklį „Moters dalys“ – 19 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre rodoma šių dienų Varšuvoje vykstanti feministinė šeimos drama, pulsuojanti moteriškų personažų jėga ir ryžtu. Šeimos susibūrimas tarsi per objektyvą atskleidžia Lenkijos visuomenės problemas ir vidinius konfliktus.

Diskusija „Negalia mene: skirtingų kūnų pasakojimai“ – 18 val. MO muziejuje pokalbis apie negalios patirties refleksijas ir vaizdavimą mene. Diskusijoje dalyvaus dailėtyrininkė ir poetė Laima Kreivytė, negalios teisių aktyvistas ir poetas Jonas Mačiukevičius, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslininkė Giedrė Šmitienė, Vytauto Didžiojo universiteto docentė, kultūros tyrimų centro vadovė Jurga Jonutytė. Diskusiją moderuos poetas Mindaugas Nastaravičius.

Susitikimas su režisieriumi, scenaristu ir montažo režisieriumi Jurgiu Matulevičium – 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Konferencijų salėje pokalbį moderuos Dovilė Grigaliūnaitė. Renginio metu bus parodyti ir trys trumpametražiai kūrėjo filmai.

Tęsiasi 18-asis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis – nuo 17 val. Skalvijos kino centre dar dvi savaites bus rodomi filmai pristatantys netipinių, įdomių, autentiškų gyvenimo trajektorijų žmones.

Rugsėjo 28 d.

„Sirenos“ pristato režisieriaus Jernej Lorenci spektaklį „Eichmannas Jeruzalėje“ – 19 val. Lietuvos rusų dramos teatre slovėnų režisierius J.Lorenci kviečia į spektaklį, kuriame sprendžiama blogio banalumo ir jo buvimo kiekviename žmoguje problema.

Muzikos veiksmo performansas „Vilniaus pokeris. Laiko upė“ – 19.30 val. Vilniaus Švč. Trejybės Graikų apeigų katalikų bažnyčioje – būtent šioje bažnyčioje vyko R.Gavelio romane aprašomas Vilniaus pokerio koncertas. Šis muzikinis performansas – tai kūrinio interpretatorių – Mato Drukteinio, Gedimino Rimeikos ir Julijos Šatkauskaitės – romano (praeities) ir realybės (dabarties) siurreali laiko bei erdvės projekcija.

Rugsėjo 28 ir 29 d.

Birutės Mar spektaklio pagal latvių rašytojos Noros Ikstenos romaną „Motinos pienas“ premjera – 19 val. „Meno forte“ aktorė ir režisierė B.Mar pristatys spektaklų pagal romaną, tapusį bestseleriu ne tik Latvijoje ir Lietuvoje, bet ir daugelyje pasaulio šalių.

Rugsėjo 29 d.–spalio 4 d.

32-asis literatūros festivalis „Poetinis Druskininkų ruduo“ – Vilniuje ir Druskininkuose festivalis kvies į poezijos skaitymus, fotografijų bei knygų pristatymus. Šio festivalio tema – „Ar poeziją įmanoma uždaryti į kalėjimą?

Rugsėjo 29 d.

Skaitymai iš ciklo „Blunkanti sofa“ – 18 val. Pavilijone susitikimas su jaunosios kartos poetėmis Laura Kromalcaite ir Patricija Gudeikaite. Ką reiškia debiutuoti arba laukti savo debiuto? Kaip kalbėti apie savo žaizdas, kad gytum? Pokalbį bei skaitymus moderuos Lina Simutytė.

Spalio 1 d.

Viktorijos Šeinos knygos „Savas svetimas dainius“ pristatymas – 17 val. Adomo Mickevičiaus muziejuje pasakojimas apie poetą Adomą Mickevičių bei jo laiką. Renginyje dalyvaus knygos autorė, prof. dr. Paulius V. Subačius ir dr. Aistė Kučinskienė.

Spalio 3 d.

Boriso Grebenščikovo ir grupės „Аkvarium“ koncertas – 19 val. Compensa koncertų salėje atliks tiek naujų dainų, tiek ir auksinių hitų programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius