-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Ainis Storpirštis ir Gabija Siurbytė spektaklyje „Plaučiai“, 2022 m.
Ainis Storpirštis ir Gabija Siurbytė spektaklyje „Plaučiai“, 2022 m. / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Sausio 18–19 d.

Spektaklio „Plaučiai“ premjera – 19:00 val. Menų spaustuvėje, Vilniuje. D.Macmillan pjesę tokiu pačiu pavadinimu režisuoja Luca Vassos, vaidina Ainis Storpirštis ir Gabija Siurbytė.

Sausio 19–22 d.

Opera „Bohema“ – 18:30 LNOBT, Vilniuje. 2006 m. Kongresų rūmuose parodyta G.Puccini „Bohemos“ premjera (dir. Gintaras Rinkevičius, rež. Dalia Ibelhauptaitė, scenografas Dirk Bird ir kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius) sulaukė ypatingo pasisekimo, kūrėjus, oficialiai vadintus „Vilnius City Opera“, netgi imta vadinti bohemiečių vardu.

Sausio 20 d.

Queer slemas – 18:00 val. Naktiniame Vilniaus avilyje. Universiteto LGBT+ grupė kartu su TJA šiemet organizuoja queer slemo renginį, kurio metu bus duodama scena queer menininkams, slemeriams. Čia bus sukurta saugi erdvė atskleisti savo užslėptus jausmus bei patirtis per kūrybą.

Sausio 21 d.

Fotografijų parodos „Jonas Mekas. Semeniškių idilės“ atidarymas – 17:00 val. Kretingos rajono savivaldybės M.Valančiaus viešojoje bibliotekoje. Parodoje eksponuojamos 4 autorių, įamžinusių J.Meko grįžimus į Lietuvą 1971 ir 1977 m. – Antano Sutkaus, Algimanto Kunčiaus, Viktoro Kapočiaus ir J.Meko žmonos Hollis Melton fotografijos.

Sausio 22 d.

„Kauno – Europos kultūros sostinės 2022“ atidarymas – 19:30 val. prie Kauno Žalgirio arenos, Kaunas. „Sukilimas“ – pirmasis iš trijų Šiuolaikinio Kauno mito trilogijos veiksmų, kurie vyks 2022-ųjų tėkmėje. Ši trilogija – tai trys didieji Europos kultūros sostinės metų renginiai, kurie žymės miesto virsmą į šiuolaikišką, laisvą ir savimi pasitikinčią bendruomenę. Daugiau apie svarbiausius renginius Kaune skaitykite 15min kultūra.

15min primena, kad Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad siekiant suvaldyti itin greitai plintančią koronaviruso atmainą omikron įprastų medicininių kaukių jau nebeužtenka. Nuo pirmadienio įsigalioja reikalavimas, kad visuose uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose vyresni nei 6 metų dalyviai ir žiūrovai bei renginį aptarnaujantis personalas privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. 15min skaitytojams paaiškina, kas yra FFP2 lygio respiratoriai ir kiek laiko bei kaip juos galima naudoti, kad apsisaugotumėte nuo viruso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius