-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„2000 km istorijos” raitelius Naugarduke pasitiko Baltarusijos riteriai

Antradienį projekto „2000 km istorijos” raiteliai, jojantys prie Juodosios jūros, pasiekė vieną svarbiausių LDK istorinių miestų – Naugarduką. Kelyje Naugarduko pilies link lietuvių žygeivius pasitiko šarvuoti Balatrusijos riteriai, pasisiūlę palydėti lietuvių jojikus.
Raiteliai prie Naugarduko pilies
Raiteliai prie Naugarduko pilies / Organizatorių nuotr.

„Šios pilies istorija – itin įdomi. Labai gaila, kad dabar čia galima pamatyti tik dviejų bokštų griuvėsius.

Organizatorių nuotr./Projekto „2000 km istorijos” raiteliai
„2000 km istorijos” raiteliai

Pati pilis yra po žemės sluoksniu, bet tikiuosi, kad greitai prasidės restauracijos ir rekonstrukcijos darbai“, – kalbėjo vienas iš raitelius pasitikusių riterių, Karinio istorinio klubo „Kunigaikščių GUF“ narys Fiodoras Michejevas.

„2000 km istorijos“ raitelius Naugarduke taip pat pasitiko vietos savivaldos atstovai, Lietuvos ambasadorius Edminas Bagdonas bei Baltarusijos žiniasklaida. Atvykti pasveikinti raitelių ketino ir Baltarusijos kultūros ministras Pavelas Latuška, tačiau dėl nenumatytų kliūčių sutiktuvėse dalyvauti negalėjo.

„Neistikėjome tokio pasitikimo, šios staigmenos labai nudžiugino, fantastika“, – švytėjo viena iš raitelių Skirmantė Naglytė.

Organizatorių nuotr./Projekto „2000 km istorijos” raiteliai
„2000 km istorijos” raiteliai

Savaitę jojantys dešimt lietuvių kol kas jaučiasi gerai ir neatsilieka nuo maršruto plano. Kartu žygyje važiuojantis veterinaras Audrius Kučinskas teigia, kad žemaitukai, kuriais joja raiteliai, taip pat jaučiasi pakankamai gerai. Ištverme garsėjantys žemaitukai, jau per pirmas dienas apsiprato prie krūvio bei besikeičiančios aplinkos ir tapo ištikimi raitelių partneriai.

Nemažiau savo lojalumu ir kantrumu žygio dalyvius stebina ir šuo, kurį raiteliai prisijaukino Alšėnuose. Benamis šuo tapo žygio dalyviu ir jau daugiau nei šimtą kilometrų keliauja drauge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius