Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

48 aviacijos fotografijos – prekybos centro erdvėse

Aviacija šiemet – S. Dariaus ir S. Girėno metais – įvairiais būdais iš aerodromų veržiasi į miestą. Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė (VCUP) nuo vasario 19 dienos iki kovo 5 dienos pirkėjus kvies susipažinti su sparnuotų lietuvių gyvenimo akimirkomis, užfiksuotomis fotografijose. Parodoje eksponuojami 48 darbai.
Aviacija
Aviacija / „Aviacijos pasaulio“ nuotr.

Keliaujančias aviacinės fotografijos parodas jau 10 metų organizuoja žurnalas „Aviacijos pasaulis“. Kasmetiniams fotografijos konkursams darbus siunčia dešimtys autorių, o redakcija yra išleidusi jau 7 fotografijų albumus. Keliaujančias parodas per 10 metų yra stebėję daugiau kaip 600 tūkstančių žiūrovų Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Rusijoje, o redakcija sukaupė didžiulį fotografijų archyvą.

Tarptautinių konkursų nuotraukų autoriai žvelgia į Lietuvą iš paukščio skrydžio, mėgaujasi skrydžio akimirkomis, dangaus grožiu, sparnais, fiksuoja gamtos reiškinius, svarbius aviacijoje, taip pat ir pro teleskopo objektyvą. Su dinamišku aviacijos gyvenimu žiūrovai gali susipažinti žvelgdami į meniškai sustabdytus kadrus. Tai žvilgsnis į žemę iš oro baliono, pro akrobatinio ar keleivinio lainerio lėktuvo langą, tai dėmesys aviacijos technikai, taip pat šmaikštus žvilgsnis į aviaciją. Parodoje pirmą kartą eksponuojamos... kosminės nuotraukos – Ernesto Kalabucko sėkmingo ir garsaus projekto GLORY II metu padaryti kadrai iš 33 km aukščio. Autoriaus nuotraukos konkurso metu buvo nominuotos „Už inovacijas aviacijos fotografijoje“.  

Šio renginio organizatoriai pristato 9-tojo fotografijos konkurso darbų keliaujančią ekspoziciją ir skatina žmones pasigrožėti aviaciniais vaizdais. Parodos tikslas yra priminti S. Dariaus ir S. Girėno idealus, prisiminti jų skrydį. Parodos eksponavimo metu bus vykdoma apklausa, kurios metu paaiškės, ar mums lietuvių lakūnų žygdarbis po 80 metų tebėra svarbus. 

„Šios parodos  idėja – paskatinti žmones daugiau fotografuoti, eksperimentuoti, pamatyti aviacijos įvairovę, atskleisti jos grožį. S. Dariaus ir S. Girėno metais norisi daugiau dėmesio aviacijai įvairiomis formomis”, – sakė parodų organizatorė, žurnalo „Aviacijos pasaulis“ vyr. redaktorė Vilma Jankienė.

Paroda eksponuojama prekybos centro VCUP penktojo aukšto erdvėje. Pirkėjai jau pamėgo šią zoną dėl besikeičiančių įdomių parodų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius