Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 „Sostinės dienų“ renginiai, kurių vertėtų nepraleisti

Rugsėjo 2–4 dienomis vyks didžiausia Vilniaus miesto šventė – „Sostinės dienos“. Jau 23-ią kartą vykstantis festivalis lankytojams siūlo daugybę nemokamų renginių – koncertų, mugių, spektaklių, parodų ir kt.
Jazzu ir Leono Somovo koncertas Vilniuje
Jazzu ir Leono Somovo koncertas Vilniuje / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Nepasiklysti programoje padės 15min rekomendacijos – pristatome 5 renginius, į kuriuos verta atkreipti dėmesį, planuojantis savo „Sostinės dienų“ maršrutą.

Grupės „Jazzanova“ koncertas

Vargu, ar dar reikia pristatyti legendinę grupę „Jazzanova“ – nu-jazz, funk, chillout, Latin jazz, elektroniką ir kitus stilius savo muzikoje jungiantis kolektyvas iš Berlyno gyvuoja daugiau nei du dešimtmečius, o per šį laiką išmaišė jau pusę pasaulio.

Organizatorių nuotr. /Grupė „Jazzanova“
Organizatorių nuotr. /Grupė „Jazzanova“

Kritikų liaupsinama dėl nuolatinių kūrybinių ieškojimų ir turtingo skambesio, o melomanų vertinama dėl galingo energijos užtaiso, „Jazzanova“ pasirodys „Sostinės dienų“ uždarymo koncerte. Legendinius muzikantus apšildys sparčiai kylanti lietuvių grupė „Proper Heat“, kurios nariai teigia esantys pakvaišę dėl džiazo, disco ir elektroninės muzikos.

Kur? Katedros aikštėje

Kada? Rugsėjo 4 d., 20:00

Šviesos instaliacija „Reflexio“

Šiuo metu rekonstruojami Sapiegų rūmai „Sostinės dienų“ metu lankytojams pravers duris ir kvies pasigrožėti menininkių Gretes Veskivali, Kristinos Dinteres ir Rūtos Palionytės šviesos instaliacija „Reflexio“.

„Reflexio“ – tai keliaujantis kūrinys, jau pristatytas Talino viduramžių vienuolyno koridoriuose, apleistoje Gdansko geležinkelio stotyje ir XIX a. fontane Rygoje. Atsidurdamas vis kitoje vietoje, „Reflexio“ kaskart įgauna netikėtas formas, kurias atliepia ir pats projekto pavadinimas – „Reflexio“ reiškia ir reprezentaciją, ir atidų apsvarstymą.

Artur Sadovski nuotr./Šviesos instaliacija „Reflexio“ Taline
Artur Sadovski nuotr./Šviesos instaliacija „Reflexio“ Taline

Viena instaliacijos autorių R.Palionytė teigia besidžiaugianti, kad projekto įgyvendinimui pavyko gauti būtent šią erdvę, nes dabartinė Sapiegų rūmų būklė atspindi ne tik paties pastato, bet ir viso miesto skirtingų laikmečių veidą, dar labiau išryškėsiantį naujoje šviesoje.

Kur? Sapiegų rūmuose

Kada? Rugsėjo 3. d., 18:00-23:00

Spektaklis „Psiche“

Žinia apie Klaipėdoje įsikūrusį „Apeirono” teatrą sklinda iš lūpų į lūpas. Šiuo metu jauniausias miesto teatras, įkurtas režisierių Gretos Kazlauskaitės ir Eglės Kazickaitės iniciatyva, teatro mėgėjų yra siejamas su kūrybine laisve, konvencijų laužymu bei drąsiais eksperimentais.

Naujausias teatro spektaklis „Psiche“ pačių autorių yra apibūdinamas kaip intelektualus detektyvas, nagrinėjantis, kas daro žmogų gyvą, tikrą, laisvą. Režisierės G.Kazlauskaitė ir E.Kazickaitė klausia: iš kur ateina mintys? Kiek tavo minčių išties yra tavo?

Apeirono teatro nuotrauka/Spektaklis „Psiche“
Apeirono teatro nuotrauka/Spektaklis „Psiche“

Unikali ir spektaklio vieta – šių metų birželį, po dvidešimt penkerių metų pertraukos, duris atvėrė viena unikaliausių Vilniaus istorinių erdvių, barokinė Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia.

Kur? Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje (Savičiaus g. 15)

Kada? Rugsėjo 3 d., 21:00

Dizaino skveras

Antrus metus organizuojamas Dizaino skveras šiemet lankytojų lauks gerokai išaugęs – savo kūrybą čia pristatys daugiau nei 100 talentingų dizainerių, aksesuarų kūrėjų, juvelyrų. Dizaino skveras lankytojams suteikia galimybę ne tik atnaujinti savo garderobą ar rasti netikėtą namų interjero detalę, bet ir susipažinti su jaunųjų menininkų kūryba bei lietuviško dizaino tendencijomis.

Dizaino skveras
Dizaino skveras

Organizatoriai siūlo nepraleisti progos pabendrauti su kylančiomis dizaino žvaigždėmis – savo darbus Dizaino skvere eksponuos patys kūrėjai, mielai pristatysiantis kūrinio koncepciją bei papasakosiantys apie kūrybos procesą.

Kur? Vinco Kudirkos aikštėje

Kada? Rugsėjo 2–4 d., nuo 10.00 iki 20.00

Mesijaus & Münpauzn koncertas

Kūrybinis duetas Mesijus & Münpauzn praėjusiais metais išleido albumą „#Už grotų“, kuris tapo vienu ryškiausių metų įvykių Lietuvos muzikos padangėje. Jų muzika – tai repo, elektronikos ir avangardo sintezė, pelniusi visų šalies melomanų (ir literatų!) simpatijas. Ir tai visai nenuostabu, nes Mesijus & Münpauzn džiugina ne tik įdomiais muzikiniais sprendimais, bet ir originaliais, taikliais ir šmaikščiais tekstais.

Asmeninio albumo nuotr./„MC Mesijus ir Munpauz“
Asmeninio albumo nuotr./„MC Mesijus ir Munpauz“

Mesijus & Münpauzn „Sostinės dienose“ pasirodys alternatyviojoje scenoje – užsukus į jų koncertą galbūt paaiškėtų, kodėl kolegos darbe nuolat vienas kitą apšaukia teroristais, pareigūnais arba tinginiais.

Kur? Scenoje prie Lukiškių aikštės

Kada? Rugsėjo 4 d., 20:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius