-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 priežastys, kodėl šeštadienį turėtumėte dalyvauti Pasaulio viktorinos čempionate

Šeštadienį, birželio 2 d., septyniuose Lietuvos miestuose vyks Pasaulio viktorinos čempionatas, kuriame dalyvauti kviečiami visi smalsūs, azartiški ir intelektualius žaidimus mėgstantys lietuviai. Tai tarptautinė, daugiau negu 40 pasaulio šalių rengiama individuali viktorina, kurioje dalyvauti gali kiekvienas norintis, o dalyviai visame pasaulyje atsakinėja į tuos pačius klausimus.
Nacionalinės viktorinos Vilniuje akimirka
Nacionalinės viktorinos Vilniuje akimirka / Viktorijos Savickos nuotr.

Lietuvoje viktorina vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir Mažeikiuose. Viktorinos pradžia – 13 val., partneris – portalas 15min.

Jei dar nežinote, ką veiksite šeštadienį, Pasaulio viktorinos čempionatas – puikus ir prasmingas pasirinkimas. Pateikiame 7 priežastis, kodėl verta dalyvauti šiame renginyje.

  1. Pasitikrinsite savo žinias. Laisvalaikiu mėgstate skaityti „Wikipedia“, savo žiniomis apie popkultūrą, mokslą ar sportą nuolat stebinate draugus ir apskritai mėgstate kaupti žinias ir domėtis įvairiais dalykais! PVČ sudaro net 240 klausimų, kurie suteikia puikią progą pasitikrinti savo žinias ir sužinoti, kuriose srityse esate stipriausias, o kur dar galite tobulėti.
  2. Sužinosite daug naujo. Klausimai PVČ nėra lengvi – net ir Lietuvos čempionas atsako tik apie pusę visų klausimų. Užtat iš renginio išeinate žinodami daug daugiau, negu žinojote anksčiau. Istorija, literatūra, sportas, mokslas, muzika ir t.t. – klausimai PVČ yra iš pačių įvairiausių sričių, tad padeda praplėsti akiratį ir suprasti, kokių nuostabių dalykų yra mūsų pasaulyje.
  3. Pabendrausite ir pasivaržysite su draugais. Jei pakviesite vieną ar kelis smalsius draugus eiti kartu, PVČ taps ne tik intelektualia veikla, bet ir bus proga pabendrauti su draugais. Nors viktorina individuali ir tartis su kitais jos metu griežtai draudžiama, per pertrauką ar po žaidimo galėsite draugiškai aptarti atsakytus ir neatsakytus klausimus, taip pat ir palyginti tarpusavio rezultatus bei sužinoti, kurioje srityje kuris esate „kietesnis“.
  4. Neišleisite nė cento. Nors įprasta, kad geri dalykai kainuoja, PVČ – išimtis iš taisyklės. Organizatorių ir rėmėjų dėka šis renginys yra visiškai nemokamas. Tad jei norite ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir tai padaryti be jokių išlaidų (nebent autobuso bilietui), PVČ – puiki galimybė tai padaryti.
  5. Turite galimybę šį tą laimėti. Geriausiems žaidėjams organizatoriai įteiks prizus. Žinoma, renginyje dalyvauti verta pirmiausia ne dėl jų – PVČ svarbiausia procesas, o ne rezultatas. Tačiau galite būti ramūs – jei pasirodysite gerai savame mieste arba, pavyzdžiui, sporto ar istorijos temoje, nebūsite paleisti „dykai“.
  6. Pasivaržysite su žaidėjais iš viso pasaulio. Kadangi viktorina vyksta 40 pasaulio šalių, o visų dalyvių rezultatai po viktorinos yra įtraukiami į bendrą įskaitą, sužinosite ne tik kelintą vietą užėmėte Lietuvoje, bet ir galėsite palyginti savo rezultatus su, pavyzdžiui, Indijos, Airijos ar Rusijos žaidėjais, tuo pat metu sprendusiais užduotis už tūkstančių kilometrų nuo jūsų. Taip tapsite pasaulinės proto bendruomenės dalimi.
  7. Smagiai ir prasmingai praleisite laiką. Galų gale, juk svarbiausia – geros emocijos. Nesvarbu, kelintą vietą užimsite ar kiek klausimų atsakysite, išėję iš viktorinos būsite kupini gerų emocijų.

Susidomėjote? Tuomet registruokitės! Registruotis galima paspaudus šią nuorodą.

Svarbi informacija apie PVČ:

Iš viso dalyviai turės atsakyti į 240 klausimų. Tokie patys klausimai, tik išversti į vietines kalbas, bus pateikti visų dalyvaujančių valstybių žaidėjams. Klausimai bus suskirstyti į 8 temas – kultūra, istorija, pramogos, sportas, gyvenimas, komunikavimas, pasaulis, mokslas.

Renginys truks kelias valandas. Vilniuje viktorina vyks Mykolo Romerio universiteto didžiojoje auditorijoje, Kaune – miesto savivaldybėje, Šiauliuose – „IQ zonoje“, Panevėžyje – prekybos centre „Babilonas“, Alytuje – Alytaus muziejuje, Mažeikiuose – Mažeikių bibliotekoje.

Lietuvoje jau beveik dešimt metų kasmet organizuojamas PVČ įkvėpė ir 15min 2018 m. sausį pirmąkart organizuotą Nacionalinę viktoriną.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius