-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ : naujasis albumas „Sapnų trofėjai“ buvo atvežtas tiesiog į sceną! (nuotraukos)

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ rugsėjo 22–23 dienomis sveikino gerbėjus su rudens lygiadieniu. O du Šv.Kotrynos bažnyčios salėje surengti koncertai pasižymėjo nuo pirmų akordų užsimezgusiu ryšiu tarp susirinkusių klausytojų ir muzikantų.
A.Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertas šv. Kotrynos bažnyčioje
A.Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertas Šv.Kotrynos bažnyčioje / Rolando Kuprio nuotr.

Aistės Smilgevičiūtės balsas po Šv.Kotrynos bažnyčios skliautais skambėjo švelniai ir jautriai. Sodrumo dainoms suteikė styginių kvartetas, kurį subūrė violončele grojantis Tomas Ramančiūnas. Kvartetui antrino Mantvidas Kodis su akordeonu, Gedutis Žilys, grojantis kanklėmis ir bosine gitara, naujas grupės narys Salvijus Žeimys, sugebėjęs mušamaisiais ne užgožti, o subtiliai išryškinti dainas. Publiką žavėjo ir fleita grojantis Kęstutis Drazdauskas. Rokas Radzevičius, grupės „Skylė“ siela ir dainų autorius, bei nepaprasto balso atlikėja A.Smilgevičiūtė buvo tie žmonės, į kuriuos krypo žiūrovų akys.

Kiekviena daina – tai dar vienas jausmas, dar viena neįprasta istorija. Sceną ir kūrinius meniškai nuspalvino Marius Selevičius, priderinęs apšvietimą neįprastoje bažnyčios skliautų erdvėje. Po koncerto publika negailėjo pagyrimų šiam žmogui už kadro.

Programą grupė pradėjo kūriniais iš „Povandeninių kronikų“, po kelių dainų Aistė ir Rokas pristatė naujausią rinktinį grupės albumą „Sapnų trofėjai“, kuris iš Lenkijos buvo atvežtas tiesiai į sceną – ten albumą pirmąkart pamatė ir grupės nariai. Dar per repeticiją visi žinojo, kad naujasis albumas kirto Lenkijos ir Lietuvos sieną.

Koncertą į dvi dalis tarytum padalijo naujų dainų „Stelmužė“ ir „Klajūnė“ premjeros. Abu šie kūriniai įeis į naująjį A.Smilgevičiūtės ir R.Radzevičiaus projektą „Broliai“, skirtą laisvės kovotojams, Lietuvos partizanams. Kaip tik per koncertą Aistė paminėjo jau išleistą būsimo albumo demo versiją – išskirtinio leidimo ir riboto tiražo kompaktinę plokštelę, kurioje galima rasti dvi būsimo albumo dainas. Kiekvienas, įsigijęs tokią demo versiją, tampa projekto rėmėju ir garantuoja sau, kad būsimą albumą gaus pirmasis. Įsigyti tokį CD gali kiekvienas, panorėjęs paremti Aistės ir Roko projektą ne mažiau nei šimtu litu.

Antroje koncerto dalyje skambėjo „Povandeninių kronikų“ kūriniai, tokie kaip „Jūržolių šokis“, „Sesuo“, „Baltas brolis“ ir kt. Koncertą užbaigė romantiškas Aistės ir Roko duetas iš „Jūratės ir Kastyčio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius