Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adrenalino fanatikai

Naujas kvapą gniaužiantis sportas – su specialia lenta čiuožti veikiančio vulkano šlaitu. Atrodytų, beprotybė, tačiau grupė ekstremalų, „atradusių“ šią linksmybę, įtraukia vis daugiau aštrių pojūčių mėgėjų ir nė neketina sustoti.
Sportininkas ruošiasi leistis nuo ugnikalnio Nikaragvoje
Sportininkas ruošiasi leistis nuo ugnikalnio Nikaragvoje / Barcroft nuotr.

Patys adrenalino fanatikai praminė šį sportą volcano boarding (leidimasis lenta ugnikalniu). Skriedami veikiančio vulkano krateriu, sportininkai ir mėgėjai išvysto iki 81 km per valandą greitį.

Ekstremalai apsirengia apsauginius kostiumus, panašius į tokius, kurie naudojami šuoliams su parašiutu. Taip pat jie segi šalmus ir kelių apsaugas. Trečiadienį Telegraph.co.uk pranešė, kad visai neseniai grupė sportininkų aplankė Nikaragvoje esantį Cerro Negro kalną. Jie kopė 726 metrų į viršų specialiai tam, kad galėtų nušliuožti žemyn ant specialiai sukonstruotų klijuotos faneros lentų.

Cerro Negro yra jauniausias veikiantis Centrinės Amerikos vulkanas. Jo aktyvumas pirmąsyk pasireiškė 1850-ųjų balandį. Tai pats aktyviausias ugnikalnis Nikaragvoje, paskutinį sykį jis buvo išsiveržęs 1999-aisiais. Tai buvo 20-asis jo išsiveržimas.

Ugnikalnio papėdėje esančių nakvynės namų savininkas Phillipas Southanas, nepaisydamas prastos vulkano reputacijos, ryžosi vystyti neįprastą sporto šaką. Vyras tikino ėmęsis visų saugumo priemonių. „Vulkanas yra labai aktyvus, tačiau didžiausia rizika ta, kad jūs nusibrozdinsite nukritę nuo lentos“, – sakė jis.

P.Southanas, kalbėdamas apie iš pažiūros pavojingą sportą, tikino, kad jokių gebėjimų ar specialaus pasirengimo leistis nuo ugnikalnio nereikia. Jis net surengė specialų turą, į kurį įeina žygis pėsčiomis, pažintis su Nikaragvos kaimo kultūra, vaikštinėjimas aktyviu ugnikalniu ir adrenalino užtaisas leidžiantis nuo vulkano su lenta. Pirmąsyk tokias išvykas verslininkas ėmė rengti prieš ketvertą metų. Vulkanu nusileido jau daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius