Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė ir Danielius Rubinai „Kartu“ – gyvenime ir scenoje

„Gyvenime visada esame kartu su kažkuo... Kartu su mylimu žmogumi, kartu su draugais, kartu su tauta, kartu su gamta, kartu patys su savimi“, – sako smuikininkė Agnė Doveikaitė-Rubinė. Jos ir kontrabosininko Danieliaus Rubino pasirodymas „Kartu“ Klaipėdos koncertų salėje vyks lapkričio 13 dieną, antradienį, 18 valandą.
Šeimyninis duetas Agnė ir Danielius Rubinai programą „Kartu“ pristatys Klaipėdos publikai.
Šeimyninis duetas Agnė ir Danielius Rubinai programą „Kartu“ pristatys Klaipėdos publikai. / Koncertų salės nuotr.

Agnė ir Danielius baigė Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą bei Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Šiuo metu abu muzikuoja Gidono Kremerio vadovaujamame orkestre „Kremerata Baltica“, kuriame ne kartą pasirodė ir kaip solistai.    

D. Rubinas nuo pat studijų laikų aktyviai koncertuoja ne tik kaip solistas, bet ir įvairių kamerinių ansamblių sudėtyje. Jis grojo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, pasirodė su tokiais žymiais pasaulinio garso atlikėjais, kaip G. Kremeris, J. Bašmetas, M. Brunello ir kiti.  Kartu su Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovu violončelininku Mindaugu Bačkumi jis surengė nemažai dueto rečitalių ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje. Kontrabosininkas dalyvavo įvairiuose meistriškumo kursuose bei festivaliuose, pats vedė meistriškumo kursus San Paulo mieste (Brazilija). Taip pat jis yra vienas iš kamerinio ansamblio „Kremeratini“ įkūrėjų, keletą metų vadovavo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro kontrabosų grupei. Šiuo metu jis yra ir Orkestra Ansamble Kanazawa (Japonija) kviestinis koncertmeisteris.                      

Dar besimokydama mokykloje A. Doveikaitė-Rubinė pelnė laureatės vardą ne tik nacionaliniuose, bet ir tarptautiniuose konkursuose. Pagal studentų mainų programą Agnė studijavo Leipzigo (Vokietija) akademijoje Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“. Smuikininkė laimėjo konkursus ir atstovavo Lietuvai Skandinavijos šalių jaunimo orkestre „Orkester Norden“ bei Europos Sąjungos jaunimo orkestre (EUYO).     A. Doveikaitė-Rubinė griežė solo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu bei Lietuvos kameriniu orkestrais, taip pat su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoniniu orkestru, Leipzigo akademijos Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“ studentų kameriniu orkestru bei kameriniu orkestru „Camerata Klaipėda“. Smuikininkė yra surengusi keletą solinių rečitalių, ji dažnai koncertuoja ne tik kaip solistė, bet ir įvairių kamerinių ansamblių sudėtyse. Už tarptautinius pasiekimus Agnei buvo skirta Lietuvos Respublikos prezidento Valdo Adamkaus padėka.                

Smuikininkės Agnės Doveikaitės-Rubinės ir kontrabosininko Danielio Rubino duetas taip pat vadinasi „Kartu“ („Together“) ir gyvuoja nuo 2007 metų. Agnė ir Danielis kartu koncertavo Lietuvoje, Austrijoje, Vokietijoje, Latvijoje bei Japonijoje. Pasak atlikėjų, publiką žavi netradicinė dueto sudėtis, iš pažiūros nesuderinamų „aukščiausio“ ir „žemiausio“ styginių instrumentų bendras skambėjimas, negirdėti, nauji sąskambiai. Dueto repertuarą sudaro įvairių epochų muzikos kūriniai, nuo baroko iki šių dienų kompozitorių. Koncerte „Kartu“ skambės įvairaus žanro bei skirtinų epochų Nicolo Paganini‘o, Rodolphe Kreutzerio, Reinholdi Gliere‘o, Frank Proto kūriniai, sukurti smuiko ir kontraboso duetui.

Taip pat bus atliktas lietuvių kompozitoriaus Tado Žukausko kūrinys „Kūno narve ji nervingai vaikšto“, sukurtas specialiai Gidono Kremerio kamerinės muzikos festivaliui Lokenhauze (Austrija) būtent Agnės Doveikaitės-Rubinės ir Danieliaus Rubino duetui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius