Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcijai „Lietuva skaito!“ – socialinė misija

Skaitymo šventė „Lietuva skaito!“ perauga į socialinę akciją. Šiais metais išskirtinis dėmesys skiriamas jautresnėms socialinėms grupėms – seneliams, vaikams, neįgaliesiems. „Mamų unijos“ ir VšĮ „Vaikų linijos“ savanoriai seks pasakas ir skaitys ištraukas ligoniukams Vilniaus Universiteto Santariškių vaikų ligoninėje bei LSMU ligoninės Kauno klinikose.
„Lietuva skaito“
„Lietuva skaito“
Temos: 1 15min kultūra

Panemunės senelių namuose vyks skaitymai senoliams. Ypač aktyviai į „Lietuva skaito!“ akciją įsijungė Maltiečių ordinas. Maltos ordino senjorai Vilniuje skaitys su prof. V.Labučiu. Šventės dieną Kaišiadoryse, Kaune, Aukštadvaryje, Tauragėje, Panevėžyje, Marijampolėje ir Švenčionėliuose „maltiečiai“ lankys savo globotinius ir skaitys jiems lietuviškus kūrinius.

Gegužės 6 d. Rokiškio „maltiečiai“ organizuos skaitymo popietę šv. Apaštalo evangelisto Mato parapijos senelių globos namuose, o Kelmėje „maltiečių“ Vaikų dienos centre vyks popietė „Skaitau ir augu“ – vaikai čia skaitys pasakas. Visoje Lietuvoje dešimtys žinomų autorių skaitys vaikams, pasakos apie rašymą ir kūrybą, ves kūrybines dirbtuves.

Antrus metus vykstanti akcija „Lietuva skaito!“ auga lyg ant mielių – skaitymai vyks net 40-yje skirtingų Lietuvos ir užsienio miestų: nuo Vilniaus iki Kuršėnų, nuo Oslo iki Glazgo.

Daugiau nei 70 susitikimų su autoriais, diskusijų, performansų bei kūrybinių dirbtuvių lauks įvairaus amžiaus dalyvių ir skaitytojų.

Akcijos tikslas – ne tik suburti ištikimiausius knygų mylėtojus, bet ir paskatinti skaityti žmones, kurie skaitymui skiria ne tiek daug laiko. Šį tikslą bus bandoma pasiekti netikėtais skaitymais viešose erdvėse – parkuose, restoranuose, baruose ir net turguje.

Prie šventės aktyviai jungiasi ir svetur gyvenantys lietuviai – Oslo ir Glazgo lietuvių bendruomenės organizuoja skaitymus, o užsienyje gyvenantys lietuvių autoriai dalinasi skaitymų įrašais.

Išskirtinis dėmesys šiais metais skiriamas ir akcijos „Lietuva skaito“ viešinimui. Apie šventę išgirsti galima ne tik per socialinius tinklus ar internetinius naujienų portalus, bet ir didžiųjų miestų viešajame transporte, kino teatruose, televizijoje.

Televizijos kanalu LRT Kultūra 12-13 val. vyks tiesioginė skaitymų transliacija iš knygyno „Pegasas“ (PC „Akropolis“). Prie TV ekranų galėsime skaityti kartu su rašytojais Renata Šerelyte ir Audriumi Rakausku, LRT televizijos laidos „Gustavo enciklopedija“ vedėju Gustavu. Autoriai dalinsis mintimis apie gyvenimą ir kūrybą, diskutuos ir skaitys ištraukas iš savo kūrinių.

Netradiciniai prozos skaitymai „Tebūnie kioskai!“ su A.Jakučiūnu, A.Kisarauskaite ir R.Kmita vyks Gariūnų verslo parko koncertų salėje. Slemo ritmu vakarą galėsime praleisti kartu su Ž.Kudirka Menų fabriko „Loftas“ gastrobare „Elfa“. Vilniaus kavinių šurmulį nustelbs aktorių literatūriniai etiudai. Visiškoje tamsoje klausyti skaitymų pakvies kino teatras „Pasaka”, o Bernardinų sode skambės R.Gary romano „Aušros pažadas“ ištraukos.

Tradiciniai Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto klasikos skaitymai šiemet bus skirti Marcelijaus Martinaičio 80-osioms gimimo metinėms. Vileišių rūmų kieme svečiai skaityti savo mėgstamiausius poeto eilėraščius, lankytojų lauks kūrėjui skirta paroda ir ekskursija po Vileišių rūmus.

„Lietuva skaito!“ akcijos misija – gegužės 7 d. švęsti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos šventę. 12 val. atverskime knygą ir skaitykime kartu!

Visi klausimai atsakyti, išskyrus vieną – O KĄ IR KUR SKAITYSI TU? Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius